Pjetrekk 19.03.2019 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Witam, kupiłem działkę, na którą wydane są Warunki Zabudowy, warunki były wydane przed podziałem działki na 2 mniejsze, WZ przepisane na mnie. W Urzędzie Gminy usłyszałem, że nie mogę zmienić warunków "po prostu nie mogę". Jest to dla mnie dość intrygujące i bezsensowne, ponieważ zapisy w warunkach ograniczają mnie bardzo mocno. M.in. wys. kalenicy od 8 do 10m, dom z poddaszem, szerokość elewacji frontowej od 8,8-13,2m co śmieszne, bo działka ma 34x39m tam z centymetrami, ale już tego nie podaję. I chciałem zapytać czy ktoś miał podobną sytuację? Ewentualnie czy zmieniał WZ? Brak MZPZ Z góry dzięki, Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 19.03.2019 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Jeśli dokonano podziału czyli zmieniły sie numery działek ewidencyjnych, to chyba trzeba nową decyzje o WZ? W Polszcze są różne cuda i dziwy, wszystko zalezy od historii np. w którym byłym zaborze sprawa się dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 19.03.2019 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Jeśli dokonano podziału czyli zmieniły sie numery działek ewidencyjnych, to chyba trzeba nową decyzje o WZ? W Polszcze są różne cuda i dziwy, wszystko zalezy od historii np. w którym byłym zaborze sprawa się dzieje... Dokładnie! Trzeba wystąpić o nowe WZ dla danej działki. Ale prawdopodobnie kiedy zostaną one przyznane, będą bardzo podobne lub identyczne. Mieliśmy podobny przypadek: Notariusz się pomylił w akcie notarialnym o kilka metrów i przez to musieliśmy się starać od nowa o WZ, chociaż dostaliśmy je miesiąc wcześniej po długich bataliach. I te obecne są takie same jak poprzednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts