paulll97 21.03.2019 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 (edytowane) Witam, mam planach zmianę koloru ścian w pokoju, oraz zakup nowych paneli. Myślałem nad pomalowaniem ściany nad sofą na ciemny niebiski/granatowy, reszta ścian ciemno szarych i sufit biały, tylko ciężko mi to sobie wyobrazić czy podane kolory będą pasować do brązowych mebli i okna. Z góry dziękuję za inspiracje i pomoc w doborze koloru ścian i paneli Poniżej zdjęcia pokoju... https://1drv.ms/f/s!ArlgFsjF8yKkghu80xBWFy1xsFLP Edytowane 21 Marca 2019 przez paulll97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 24.03.2019 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Trochę stonowałbym te pomysły na kolory. Polecam Ci przejrzenie stron np. Magnata z podobnymi do Twoich meblami. Zorientowanie się co tak naprawdę będzie pasować, a niekoniecznie co Ci się podoba tak bez jakiegoś wnętrzarskiego kontekstu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.03.2019 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 ciemną najdłuższą ścianą możesz sobie zwęzić optycznie pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 28.03.2019 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Elfir ma dużo racji w tym co pisze. Kolor ładny sam w sobie w każdym razie może nie być do końca pasujący w jakimś tam towarzystwie (innych kolorów, czy np. w sztucznym świetle). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 09.04.2019 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 Aby poprawić kształt pokoju lepiej zastosować granat na ścianie okiennej, a szary (jasny na pozostałych). Np.: 156 Stalowe magnolie i 164 Chabrowa polana z kolekcji Barwy Natury Śnieżki. Pomieszczenie jest nieduże, dlatego warto je rozjaśniać stosownymi dodatkami (białe zasłony/rolety, biały stolik kawowy, poduszki białe i jasno szare. Fajnie byłoby powiesić coś na ścianie nad sofą, bo pozostaje niezagospodarowana. Może jakiś fajny plakat lub zdjęcie wydrukowane w dużym formacie. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolo_L 12.04.2019 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Witam, mam planach zmianę koloru ścian w pokoju, oraz zakup nowych paneli. Myślałem nad pomalowaniem ściany nad sofą na ciemny niebiski/granatowy, reszta ścian ciemno szarych i sufit biały, tylko ciężko mi to sobie wyobrazić czy podane kolory będą pasować do brązowych mebli i okna. Z góry dziękuję za inspiracje i pomoc w doborze koloru ścian i paneli Poniżej zdjęcia pokoju... https://1drv.ms/f/s!ArlgFsjF8yKkghu80xBWFy1xsFLP Po zdjęciach widać, że pokój nie jest zbyt słoneczny, ciemne kolory mogą dodatkowo przyciemnić. Poza tym uważam, że wspomniane przez Ciebie kolory będą się "gryzły" z meblami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaris 14.04.2019 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2019 Trochę stonowałbym te pomysły na kolory. Polecam Ci przejrzenie stron np. Magnata z podobnymi do Twoich meblami. Zorientowanie się co tak naprawdę będzie pasować, a niekoniecznie co Ci się podoba tak bez jakiegoś wnętrzarskiego kontekstu. To jest dobra metoda, trzeba być jednak świadomym ograniczeń. Zresztą Bolo L napisał o co chodzi. W niezbyt mocno doświetlonym pokoju trzeba uważać na dobór koloru ścian - czasami można przesadzić z ciemnym barwami, tylko dlatego, że ładnie wyglądają, a potem taki pokój wygląda mrocznie i niezbyt miło się spędza w nim czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadeczekN 17.04.2019 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 Temat jak najbardziej indywidualny. Sam musisz wybrać najlepszą opcję dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts