kubekherbaty 22.03.2019 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 (edytowane) Witam was drodzy forumowicze, Jestem na etapie finalizacji zakupu mieszkania 53m w starym bloku (PRL / wielka płyta). W mieszkaniu planuje generalny remont tak wiec ogrom zniszczenia nie gra roli - Aktualnie zastanawiam się nad rozkładem pomieszczeń: Aktualny plan- trochę pomylony bo na schemacie brakuje 2x okien oraz cały schemat powinien zostać lustrzenie odbity by reprezentować stan aktualny - Niestety przez mieszkanie (gruby czarny) przechodzi ściana nośna (na przerwaniu jest podciąg przez środek mieszkania), co uniemożliwia połączenie kibelek+łazienka - chciałbym zachować minimum 2 pokoje (sypialnie) - kuchnia+salon - czy to dobry pomysł? Aktualnie kuchnia znajduje się w prawym górnym rogu, a salon w lewym dolnym. Salon pasuje mi gdzie jest bo łączy się z bardzo dużym balkonem. Jeżeli miałbym połączyć te pomieszczenia to kuchnia musiała by zostać przeniesiona do górny lewy róg (zamierzam zrezygnować z gazu na rzecz plyty indukcyjnej) #Update1 wpadlem jeszcze na takie miszmasz: NR5 - Jest to chyba mój faworyt ale wiadomo, papier przyjmie wszystko . W tym wariancie mam swoja łazienkę+WC w jednym miejscu, niweluje drzwi obok drzwi które występowały w nr4 w przedpokoju, a dodatkowo powiększam pokój i łazienkę kosztem zbyt wielkiego korytarza. Widzę tutaj tylko jeden minus - mianowicie piony które byłby by zabudowane w pokoju/sypialni. Czy to w ogóle możliwe? da się to jakoś wyciszyć by przypadkiem nie słyszeć spuszczanej wody przez sąsiada? Edytowane 23 Marca 2019 przez kubekherbaty nowy plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.03.2019 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 oryginalny układ najlepszy.Niestety przenoszenie kuchni tworzy małe ciasne pokoiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 09.04.2019 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 Wersja 5 całkiem fajna tylko przy wejściu nie ma miejsca na wieszak/szafę, w zasadzie wchodzi się od razu na drzwi do sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts