Buzzastral 23.03.2019 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Studniarz wykopał mi studnie głębinową ok 30 m. - średnica 160. Przy wkładaniu pompy głębinowej odwiązała się linka i pompa wpadła wraz z rurą PE. Studniarz próbował własnymi sposobami ją wyciągnąć ale się nie dało. Aby była woda - włożono pompę o mniejszej średnicy aby się zmieściła obok tej rury PE. No i wszystko jest w porządku. Ta mniejsza pompa pracuje i woda jest. Nie mniej jednak chciałbym wyciągnąć tą utopioną pompę. Wiem, że są firmy, które to wyciągają ale niestety są daleko od mnie. (Mieszkam na Mazowszu). Czy znacie może jakieś sposoby na wyciągnięcie takiej pompy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 24.03.2019 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Linka z hakiem i do oporu aż załapie , ileż taka pompa waży 10 czy 20kg to chyba nie jest jakiś problem większy a raczej zgaduj zgadula uda się czy nie , zaproś chłopaków na grila i komu się uda temu postaw flaszkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 24.03.2019 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Może jakiś silny magnes na lince ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 24.03.2019 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Studniarz wykopał mi studnie głębinową ok 30 m. - średnica 160. Przy wkładaniu pompy głębinowej odwiązała się linka i pompa wpadła wraz z rurą PE. Czemu najprostszy pomysł wyciągania za rurę się nie sprawdził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 24.03.2019 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Bo rura też pewnie wpadła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.03.2019 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Może jakiś silny magnes na lince ? Nie da rady ona zapewne jest z nierdzewki i jeszcze u góry ma mosiądz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha68 24.03.2019 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Ja wiem jak u nas kiedyś wyciągali , ale pompa nie była tak głęboko może z 15 m, a rura była niebieska taka skręcana na czarne złączki i to się wypięło- rozpie....ło. Założyli na drut stalowy łańcuch z piły spalinowej do drutu przywiązali linę - bo łańcuch by przeciął linę. Spuszczali do otworu, aż udało im się założyć pętle z tego łańcucha na rurę, jak pociągli to łańcuch się zaciął na rurze i ją wyjęli razem z pompą - chłopy wypiły ze 4 piwka może u Ciebie też ktoś tak zrobi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buzzastral 18.04.2019 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 Bo rura też pewnie wpadła... Tak dokładnie …. ta rura PE wsunęła się za pompą i wpadła do środka … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buzzastral 18.04.2019 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 Ja wiem jak u nas kiedyś wyciągali , ale pompa nie była tak głęboko może z 15 m, a rura była niebieska taka skręcana na czarne złączki i to się wypięło- rozpie....ło. Założyli na drut stalowy łańcuch z piły spalinowej do drutu przywiązali linę - bo łańcuch by przeciął linę. Spuszczali do otworu, aż udało im się założyć pętle z tego łańcucha na rurę, jak pociągli to łańcuch się zaciął na rurze i ją wyjęli razem z pompą - chłopy wypiły ze 4 piwka może u Ciebie też ktoś tak zrobi? Wiesz z tym łańcuchem to może nie głupi pomysł … może zaciśnie się na tej plastikowej rurze PE i da radę ją wyciągnąć razem z pompą ….. Dzięki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts