Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, chciałabym kupić lodówkę wolno stojącą Liebherr, ale mogę na ten cel przeznaczyć max 2000 zł (nie ukrywam, że wolałabym bliżej 1500 ;)). Na który model się zdecydować?

- Liebherr CU 3503 Comfort

- Liebherr CUP 30210 Comfort

- Liebherr CUPesf 3021 Comfort

- Liebherr CUesf 3503

Czy może lepiej wybrać jeszcze coś innego? Może jest jakiś zamiennik Electrolux ERN29750, bo ten niestety jest pod zabudowę. Pozdrawiam

A może lepiej

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Mam zamiar kupić wyposażenie AGD kuchni i w saturnie polecili mi taki oto zestaw:

-Piekarnik do zabudowy BEKO OIM 22500 X

-Płyta BEKO HI 64400 AT

-Zmywarkę BEKO DIS 1522 lub HOTPOINT-ARISTON LST 5397 X

-Lodówkę BEKO CN232220 X lub INDESIT BAAN13VS(FR)

Znowu w AGD euro RTV polecił mi :

-Piekarnik Samsung BQ1S4T133

-Płytę Samsung CTN364N006

-Lodówkę LG GB5237PVEW

-Zmywarkę Bosch SPV50E00EU (sam taką wybrałem bo była tańsza od tej którą polecał a tamtego modelu nie zapamiętałem)

Któremu sprzedawcy lepiej zaufać? może mi ktoś z forumowiczów doradzić? a może w ogóle coś innego polecicie?

Proszę o pomoc :)

Edytowane przez berling

Czy ktoś z Was posiada może w kuchni sprzęt Gorenje Karim Rashid?

Przymierzam się do zakupu piekarnika, okapu i być może płyty i zastanawiam się czy warto.

Jak któs ma to byłby tak cudowny i wrzucił zdjęcia?:)

Poszukuje piekarnika do zabudowy, bez zbednych fajerwerków.

Interesuje mnie coś z samsunga z podświetlaniem niebieskim (gdyz posiadam juz FG87KUST) i chowanymi gałkami.

Przeglądałem już co nie co, ale nie mam pojęcia, które funkcje są przydatne, a które zbędne.

Do tego potrzebuję płytę gazową. Firma nie ma znaczenia.

Po wielu analizach wytypowałam sobie 3 płyty indukcyjne:

Teka IR 642 (1696 zł) - bardzo fajny układ pól - 14,5, 18, 21, brytfanna 18 x27,7; informacja, że rozmiar naczyć powinien być wystarczająco duży, aby przykryć pole grzejne, ale pola działają też z mniejszymi naczyniami, zakres grzania 0-9, brak slidera

Teka IRS 643 (1798 zł) - tutaj dwa pola 18 można połączyć w jedno, slider, poziom grzania 0-9, nie ma informacji o minimalnych czy maksymalnych naczyniach,

Samsung CTN 464NC01 (1761 zł) - fajne pola 16, 21 i strefa Anydish 20x36, przy czym minimalne naczynie ma mieć 10 cm, a na dużym panelu 18 cm; slider, poziom grzania 0-15

Co z tego wybrać? Najbardziej skłaniam się do tego Samsunga, ale zaniepokoiły mnie opinie nt innego modelu - Samsung CTI613GIN http://www.ceneo.pl/;0152296366-10.htm

Co sądzicie o sprzętach Samsunga? Rozważam też piekarnik tej firmy BT62TDBCT.

Witam serdecznie. Czytałem dużo o sprzęcie agd ( nie chodzi o funkcje tylko o serwis , wytrzymałość i co najważniejsze CICHA PRACA ) i zgłupiałem:) Może ktoś niedawno zakupił sprzęt lub planuje i doradzi markę lub marki na jakie w danym przedziale cenowym zwracać uwagę :) czytałem o różnych firmach ale jak pisałem już wszystko mi się pokręciło w głowie (czasami chyba lepiej iść kupić i nie czytać opini. Podoba się – Biorę :D ) a Więc dysponuje kwotą 9000 max 10 tys zł na sprzęt typu:

Zmywarka – do zabudowy

Lodówka – do zabudowy

Okap – nowoczesny kominowy

Mikrofala i piekarnik – do zabudowy w „słupek”

Płyta –indukcja

Wiem że za te pieniądze nie będzie to łatwe oraz wysoka półka typu Liebherr , Miele itp. Choć nad lodówka się zastanawiam czy nie Liebherr - cicha praca

Bardzo proszę o Wasze opinie w co byście inwestowali z takim budżetem

Pozdrawiam

O d jakiegoś czasu próbuję się wybrać sprzęt do kuchni, kiepsko mi to idzie szczerze mówiąć :p

Stąd moja prośba o ocenę sprzętów nad którymi sie zastanawiam:

Pochłaniacz -Ciarko SL T 60

piekarnik - Electrolux EOC68200X

Zmywarka - SPV69T00EU (45, na więcej nie mam miejca :()

Płyta gazowa - nie wiem, ale tu chyba wiekszych czarów nie ma..

Pralka otwierana do góry (brak miejsca) - też jeszcze nie wiem, może ktoś mógłby mi jakąś polecić?

Za wszelkie rady, sugestie i oceny będę wdzięczna dozgonnie :)

Witam,

proszę o pomoc w wyborze zmywarki do zabudowy:

-BOSCH SMI43M15EU

-BOSCH SMI40M65EU

-BOSCH SMI40M35EU

serdecznie dziękuję za pomoc

Ja też typuje te modele do zakupu i chyba wybiorę BOSCH SMI43M15EU.Jeżeli już kupiłaś któryś z tych modeli to daj znać

Edytowane przez darsalam
dopisek

Przyszła i na nas kolej w wyborze sprzętu AGD. Czytamy, wybieramy, jeździmy oglądać na żywo i mamy swoje typy:

Zmywarka: BOSCH SPV69T00EU

Pralka: SIEMENS WM12Q440PL-IQ500

Piekarnik: SIEMENS: HB43AT540E

Płyta gazowa: AMICA PGCZ6411W - ewentualnie inna biała?

Lodówka - tu mamy dylemat. Jesteśmy skłonni się szarpnąć na Liebherra CNes 5123 Comfort tylko nigdzie nie umiemy się doczytać czy można do niej podłączyć bieżącą wodę? Na pewno można do CBNes 5167 Premium Plus, ale ta cena to przegięcie jak dla nas. A może jest jakaś inna lodówka z kostkarką automatyczną i podłączeniem wody?

Bardzo proszę fachowców na tym wątku o opinie o naszym wyborze - głównie te krytyczne :) :)

Pozdrawiam