masera 24.03.2019 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 W projekcie jako materiał na ściany mam H+H Bloczek TLMB PP4-0,50. Ma on wytrzymałość rzędy 4 MPa i klasę 500.Solbet i ytong ma bloczki 4 MPa, ale w klasie 600. Rozumiem, że jakbym chciał zmienić producenta to muszę pilnować tego parametru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 25.03.2019 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Ja też mam te same bloczki w projekcie. Czyżby Archon? I raczej chcę je zachować, bo klasa 500 Solbetu ma niższą wytrzymałość, co jest dla mnie trochę dziwne, że jest aż tak duża różnica. Warto zauważyć, że oczywiście 600 Solbet będzie zimniejsze niż 500 H+H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 25.03.2019 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Od określania tego co możesz i co musisz, jest osoba podpisująca się pod adaptacją projektu a nie forumowicze.Wystarczy że mieszkasz w innej strefie wiatrowej/śniegowej niż masz w opisie projektu i dużo można zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts