jacen 25.03.2019 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Podpowiedzcie proszę : co można z sukcesem posadzić [najlepiej zimozielone] między/pod ok.10 metrowymi iglakami [posadzone w rzędzie co 2-3 m, okrzesane z dolnych gałęzi na min 2,5 m ] aby wyrosło na te min 2m -4m . Taki żywopłot jako "plomba" roślinna w miejsce odciętych ogołoconych dolnych gałęzi . Gleba glina ale piaskowa , półcień od innych drzew, stok, wystawa pd-zach ., podlewanie możliwe. Problemy , które [jako totalny amator] widzę to : 1/ kłębowisko korzeni iglaków - utrudnią kopanie dołków / trzeba będzie niektóre zranić / 2/ iglaki wypiją wodę i nawozy 3/ gleba zakwaszona igłami 4/ półcień ze wzgl. na 3/ i 4/ --> cis, choina, niektóre tuje ? ale CO/JAK zrobić żeby to nie padło po 3 latach ? i czy to się w praktyce komuś udało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacen 04.04.2019 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2019 odpowiedzi tyle że nie wiem jak dziękować - znaczy się ludzkość ogrodnicza nic na ten temat nie wie ... . decyzję podjąłem - co posadzę to nie powiem - za 5 lat może się podzielę wynikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.04.2019 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2019 Odpowiedziałabym, ale już mi się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 04.04.2019 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2019 Nie wiem czy chodzi ci o schowanie się ale jeśli nie to posadziłbym borówki amerykańskie bo gleba pewnie kwaśna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts