Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brama wjazdowa jedno skrzydło 4m... czy będą problemy.

Recommended Posts

Witam , w majowe dni zabieram się za montaż bramy wjazdowej na posesje :)

Brama będzie miała jedno skrzydło o średnicy 4m ... drugie krótsze - 2m, będzie również pełniło funkcje furtki.

Skrzydło jedne i drugie na profilu 60x40x3. Dwa słupki profil 80x80x3. Całość na zawiasach M20. Na skrzydle 4m, myśle aby dać 3 zawiasy.... proszę o opinie czy dobry to pomysł. Oczywiście jedno skrzydło jak i drugie będzie posiadać zastrzały.

Mam takie pytanie.... czy taki profil będzie ok ??? mam na myśli skrzydło 4m. Nie chciałbym , aby po roku, półtora wszystko się zwiesiło....Na co zwrócić uwagę ?? czytałem aby dać fundament..... jednak u mnie może być z tym problem, bo od kilku lat leży tam kostka i byłoby od groma roboty. Wjazd typowo dla osobówek, dwa razy do roku traktor ;)

Z góry dzięki za rady.

Dwa słupki profil 80x80x3. Całość na zawiasach M20. Na skrzydle 4m, myśle aby dać 3 zawiasy.... proszę o opinie czy dobry to pomysł. Oczywiście jedno skrzydło jak i drugie będzie posiadać zastrzały.

Mam takie pytanie.... czy taki profil będzie ok ??? mam na myśli skrzydło 4m. Nie chciałbym , aby po roku, półtora wszystko się zwiesiło....Na co zwrócić uwagę ?? czytałem aby dać fundament..... Z góry dzięki za rady.

Nie wiem jak sobie to wyobrażasz ? aby dać bez fundamentu?

Może rozwiązaniem najlepszym jest podparcie bram - kółkami jezdnymi na obu końcach(środku bram).

• 10 months później...

Sama długość bramy nie będzie problemem, nie raz montowałem większe. Pamiętaj żeby słupki solidnie zabetonować, wsyp trochę gruzu albo kamieni conajmniej do połowy głębokości przed zalaniem. Napędy do bram występują w różnych konfiguracjach, np polecane przeze mnie maxgate są dla 4m, 8, aż do 12 metrów. Na sklepie :spam: znajdziesz we wszystkich rozmiarach, sprawnie wysyłają paczki. Sam napęd bardzo solidny, wytrzyma nie krótcej jak porządnie zrobiony słupek :)

OD MODERATORA:

zdaje się, że ten sklep reklamujesz nie od dziś i to pomimo ostrzeżeń. Następnym razem będzie ban.

Edytowane przez finlandia