cineck 27.03.2019 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Witam , w majowe dni zabieram się za montaż bramy wjazdowej na posesje Brama będzie miała jedno skrzydło o średnicy 4m ... drugie krótsze - 2m, będzie również pełniło funkcje furtki. Skrzydło jedne i drugie na profilu 60x40x3. Dwa słupki profil 80x80x3. Całość na zawiasach M20. Na skrzydle 4m, myśle aby dać 3 zawiasy.... proszę o opinie czy dobry to pomysł. Oczywiście jedno skrzydło jak i drugie będzie posiadać zastrzały. Mam takie pytanie.... czy taki profil będzie ok ??? mam na myśli skrzydło 4m. Nie chciałbym , aby po roku, półtora wszystko się zwiesiło....Na co zwrócić uwagę ?? czytałem aby dać fundament..... jednak u mnie może być z tym problem, bo od kilku lat leży tam kostka i byłoby od groma roboty. Wjazd typowo dla osobówek, dwa razy do roku traktor Z góry dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.03.2019 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Dwa słupki profil 80x80x3. Całość na zawiasach M20. Na skrzydle 4m, myśle aby dać 3 zawiasy.... proszę o opinie czy dobry to pomysł. Oczywiście jedno skrzydło jak i drugie będzie posiadać zastrzały. Mam takie pytanie.... czy taki profil będzie ok ??? mam na myśli skrzydło 4m. Nie chciałbym , aby po roku, półtora wszystko się zwiesiło....Na co zwrócić uwagę ?? czytałem aby dać fundament..... Z góry dzięki za rady. Nie wiem jak sobie to wyobrażasz ? aby dać bez fundamentu? Może rozwiązaniem najlepszym jest podparcie bram - kółkami jezdnymi na obu końcach(środku bram). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 27.03.2019 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Robisz solidny fundament (zbrojony!) wspólny dla obu skrzydeł, wierzch będzie progiem w bramie i będzie stało wieki. Jeśli pójdziesz na łatwiznę i po taniości nie ruszając kostki, to kłopoty masz jak w banku. Wybór należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 28.03.2019 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 A powiecie jaka powinna być szerokość takiej ławy - głębokość wiadomo do przemarzania....jakieś min. ?? Dzięki za info - będziem lać beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.03.2019 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Tutaj można popatrzeć na dolnym rysunku jest wymiar głebokośćhttps://www.google.com/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiq-pbb5qThAhWLKewKHdwWCOIQjhx6BAgBEAI&url=http%3A%2F%2Fwww.grupapema.pl%2Fdownload-file.html%3Fid%3D17&psig=AOvVaw1egRPWroEn9SSVcnac7OAQ&ust=1553861336741499 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.rowek 02.04.2019 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 Bez fundamentu się nie obejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr5555 11.02.2020 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 (edytowane) Sama długość bramy nie będzie problemem, nie raz montowałem większe. Pamiętaj żeby słupki solidnie zabetonować, wsyp trochę gruzu albo kamieni conajmniej do połowy głębokości przed zalaniem. Napędy do bram występują w różnych konfiguracjach, np polecane przeze mnie maxgate są dla 4m, 8, aż do 12 metrów. Na sklepie znajdziesz we wszystkich rozmiarach, sprawnie wysyłają paczki. Sam napęd bardzo solidny, wytrzyma nie krótcej jak porządnie zrobiony słupek OD MODERATORA: zdaje się, że ten sklep reklamujesz nie od dziś i to pomimo ostrzeżeń. Następnym razem będzie ban. Edytowane 22 Lutego 2020 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts