Gość321 02.04.2019 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 Witajcie! Mam problem ze skrzynką na dzialce. Została ona zamontowana na granicy działki mojej i sąsiada. Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że skrzynkę otwiera się w stronę działki, a nie w stronę drogi. Planujemy postawić ogrodzenie i teraz pojawia się spory problem. Jak to zrobić? Przecież nie mogę zablokować dostępu do skrzynki, ale z drugiej strony trzeba by zakończyć ogrodzenie minimum pół metra przed aby był do niej swobodny dostęp. Tauron proponuje wymianę na własny koszt. Mają takie prawo? Co mogą zrobić, gdy postawię ogrodzenie zgodnie z granicą blokując dostęp do licznika. Bardzo proszę o pomoc i radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 02.04.2019 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 Daj klucz do furtki sąsiadowi i po sprawie. Możecie jeszcze wypić flaszkę.Zapewne dla zabawy nie będzie Ci biegał po Twoim terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość321 02.04.2019 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 Ale tu nie chodzi o sąsiada tylko osobę spisująca licznik. Sąsiad jest w takiej samej sytuacji. Jego skrzynka jest na jego działce i też skierowana drzwiczkami w stronę działki a nie drogi. Skrzynka jest trzyskrzydlowa. Środkowa część wypada na granicy obu działek. Jak postawimy słupek nie będzie dostępu do tej części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 02.04.2019 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś do ZE że masz zamiar stawiać płot k niech se obracają szafkę. Co Cię obchodzi czy ktoś licznik spisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość321 03.04.2019 05:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Nie będą mi później kazali rozbierać ogrodzenia? Nie wiem jakie mam prawa, żeby pozniej nie narobić sobie problemów i dodatkowej roboty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 03.04.2019 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Nie będą mi później kazali rozbierać ogrodzenia? Nie wiem jakie mam prawa, żeby pozniej nie narobić sobie problemów i dodatkowej roboty.. Heh niby z jakiej racji? Stawiasz ogrodzenie w granicy swojej działki i masz do tego święte prawo. Złącze jest ewidentnie źle postawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 03.04.2019 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Ktoś niespełna rozumu stawiał skrzynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość321 03.04.2019 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Na to wychodzi. Tylko, że minęło już od zamontowania 2 lata a wcześniej oo prostu o tym nie pomyśleliśmy. Teraz zaczął się temat ogrodzenia a tu taki kwiatek. Najgorsze, że odbijamy się od drzwi do drzwi, każdy spycha odpowiedzialność i najlepiej jakbyśmy im zapłacili za odwrócenie skrzynki. A to przecież nie nasza wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość321 06.04.2019 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 A może ktoś miał taką sytuację? Albo słyszał o takim przypadku? Da się coś wywalczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts