Dzeus86 12.12.2022 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2022 Twarda hydrofobowa to jest fuga epoksydową i taka polecam.Jedno zastrzeżenie - trzeba być dokładnym z nią i dobrze zabezpieczyc płytki w miejscu fugowania, bo jak ci pozostawia jej resztki, to jest prawie nie do usuniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickry 12.12.2022 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2022 Twarda hydrofobowa to jest fuga epoksydową i taka polecam. Jedno zastrzeżenie - trzeba być dokładnym z nią i dobrze zabezpieczyc płytki w miejscu fugowania, bo jak ci pozostawia jej resztki, to jest prawie nie do usuniecia to ten mi jej nie położy napewno, bo juz pytałem. Pewnie nie chce mu się bawić. Ja to teraz mysle co z tymi zrobić. Impregnat cos pomoże czy trzeba koniecznie je usuwać i na nowo robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickry 16.01.2023 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2023 up, fugi raczej idą do wymiany na 99%. Dodatkowo zauwazyłem w kuchni że w jednym miejscu jest rysa na fusze, nie na środku fugi a na łączeniu z płytką (źle zafugowane) czy jednak pracuje podłoga nadal? Była wygrzana, nie ma tam dylatacji bo powierzchnia to 3x3m więc nie jakaś duża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickry 27.01.2023 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 Słuchajcie jakie jaja. Fuga była taka jak opisana wyżej, wycierała się, moczyła, była słaba. Więc z tego samego opakowania wziąłem wyrobiłem w idealnych proporcjach próbkę. Zrobiłem 3 próbki z tej fugi, jedna w plastikowym korytku, drugą bez niczego, i trzecią zafugowałem między płytkami, ale w wilgotnym pomieszczeniu (nie wiem czy to bedzie miało jakis wpływ, pod spodem wiadomo klej itp) no i efekt jest taki. Fuga zrobiona w korytku, twarda, nie wyciera sie itp, druga bez korytka to samo, a ta miedz płytkami dalej słaba jak w poprzednich opisach. Ktoś mi powie o co chodzi? Nie wierze w az taka chłonność płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts