xKris88 02.04.2019 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) Mam pytanie dotyczące przyłącza wody do działek. Czy przerabiał ktoś przyłącza wody do trzech działek w jednym wykopie wzdłuż granicy? Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez xKris88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LDP05 02.04.2019 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 to nie zadziała. To wymaga rozbudowy sieci (projekt budowlny) - jedna główna nitka - i krótkie przyłącza do budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiszelk 02.04.2019 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 Projekt służebności gruntu to zapewne dojazd, czyli droga dojazdowa do działek, czyli rura w tym miejscu i odejścia na 3, z drugiej strony co masz zaznaczone...Idż do ZUG-u czy kto tam jest dostawcą i wszystkiego sie dowiesz, zreszta sąsiednie działki juz to jak widac przerabiały, wystarczy iśc i sie spytać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xKris88 03.04.2019 05:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Chciałbym jednak uniknąć budowy całej sieci. Wolałbym zrobić trzy przyłącza wzdłuż granic, z czego dwa na byłyby na dłuższy czas zaślepione. Czy jest możliwość prawna w jednym wykopie zrobienia takich przyłączy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 03.04.2019 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 W projekcie (w warunkach) będziesz miał o zachowaniu odległosci pół metra lub metr od sąsiednich instalacji. W 3. lub 4. metrowej drodze gdzie położysz ks, eN lub gaz? W życiu takich cudeniek nie widziałem, nawet gdy sasiedzi baaardzo się nie lubili. Widziałem kiedyś na mapie równolegle dwa osobne przyłącza do dwóch budynków. Po odkopaniu okazało się, że był jeden kabel i mufa z rozgałęzieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 03.04.2019 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 (edytowane) Raczej to niemożliwe ale cuda się zdarzają. Prawidłowo powinien być projekt z jedną nitką i trzema odejściami. Rura fi 50 lub 63 zależy od dostawcy. Teraz forsuję projekt trzech rur fi32 do trzech działek(podobnie jak TY) ale to nie 8 lat temu gdy takie coś przechodziło ( w Tarnowie). Na 98% się nie zgadzają. Byłem już na kilku rozmowach, w najbliższym czasie się okaże ale decyzja raczej odmowna. W dodatku nie przez drogę na której jest służebność, sam to rysowałeś ze tak chcesz??? Edytowane 3 Kwietnia 2019 przez tkaczor123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts