mitrofan 03.04.2019 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Witam Przy działce mam już postawioną skrzynkę z elektrowni więc chcę na działce zrobić instalację. Garaż niestety mam po przekątnej od skrzynki, głębokość na której muszę położyć kabel to 70 cm a jak jest z odległością od płotu (sąsiedniej działki) ?Czy kabel 3x2,5 wystarczy? Wyliczyłem długość 50 metrów kabla.W jednym wykopie chcę poprowadzić kabel ze skrzynki do szafki w garażu, później już z szafki wyprowadzić zasilanie na hydrofor i łazienkę czy robić dwa osobne obwody czy jeden ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 03.04.2019 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 To ma być docelowy kabel? Jak nie, to nie zakopywałbym go.A jak docelowy, to min 10mm2 CU - pewnie x4, ale to masz w warunkach przyłącza, bo może być x5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitrofan 03.04.2019 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Chciałem żeby był docelowy bo później czeka mnie wyrównywanie działki. Moc przyłączeniową wystąpię max 16 kW, raczej nie będę się tam budował a jednocześnie nie będzie uruchomionych dużo "prądożernych" sprzętów. Czyli kabel 4x10 yky wystarczy. Tymczasowy kabel? Czyli jak zrobić skrzynkę na swojej działce zaraz za płotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts