Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Izzifast - nowy rekuperator z odzyskiem wilgoci.

Recommended Posts

No to izzi 402 erv zamówiony. Aczkolwiek podłączony pewnie za jakieś 2 - 3 miesiące. Jedynie przewód do sterownika będę musiał przedłużyć jakieś 1,5m. Miałem kupić ten 15metrowy oryginał ale co ciekawe przesyłka nie byłaby darmowa, a bez kabelka jest w cenie reku. W sumie lepiej wyszło.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 890
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobry wieczór. Panowie mam do SPRZEDANIA rekuperator iZZi 302 ERV izzi 302 R z modułem stałego przepływu. Reku zakupiłem w czerwcu 2022r. a działa od listopada. W związku z dość szybką reorganizacją kotłowni, muszę przenieść reku na inną ścianę i potrzebuję urządzenia z górnym dojściem. Mało miejsca.

Reku to wersja prawa z modułem stałego przepływu z wszystkimi akcesoriami i dokumentacją..

Korzystałem z tego forum wcześniej i jest tu sporo osób szukających informacji na temat tych urządzeń. Więc jeśli jest ktoś zainteresowany prawie nowym urządzeniem to zostawiam namiar- 661460940.

Tak wygląda jescze na ścianie.IMG_20230110_223308.jpg , IMG_20230110_223502.jpg

Dobry wieczór. Panowie mam do SPRZEDANIA rekuperator iZZi 302 ERV izzi 302 R z modułem stałego przepływu. Reku zakupiłem w czerwcu 2022r. a działa od listopada. W związku z dość szybką reorganizacją kotłowni, muszę przenieść reku na inną ścianę i potrzebuję urządzenia z górnym dojściem. Mało miejsca.

Reku to wersja prawa z modułem stałego przepływu z wszystkimi akcesoriami i dokumentacją..

Korzystałem z tego forum wcześniej i jest tu sporo osób szukających informacji na temat tych urządzeń. Więc jeśli jest ktoś zainteresowany prawie nowym urządzeniem to zostawiam namiar- 661460940.

Tak wygląda jescze na ścianie.[ATTACH=CONFIG]463228[/ATTACH] , [ATTACH=CONFIG]463229[/ATTACH]

A ha. Nie dodałem, że mieszkam w okolicy Kielc. Preferuję odbiór osobisty z racji możliwości obejrzenia i sprawdzenia urządzenia. Ale mogę też wysłać. Reku jest jeszcze na gwarancji.

• 2 weeks później...

Czy dla nowego domu o powierzchni 190m2 + 50m2 wentylowanej piwnicy rekuperator iZZi 402 ERV da radę? W domu na stałe mieszkać będzie 5 osób.

Zgodnie z projektem powinienem mieć rekuperator z maksymalnym wydatkiem powietrza 500 m3/h. Czytając komentarze wnioskuję że nie ma potrzeby przewymiarować rekuperatora gdy w domu nie mieszka 10 osób.

Minus jaki widzę w tym reku to brak możliwości sterowania po WiFi.

Znajomy pisał do producenta odnośnie nowej wersji rekuperatora izzi 402. Podobno sterownik w wersji standard nie będzie już dostępny. Będzie dostępny tylko lite ale zamierzają dodać do tego reku obsługę przez wifi. Na razie nie ma takiej informacji na ich stronie ale podobno ma się pojawić lada dzień.

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
Dziwne. Ja mam Izzifast 300 i jak pisałem na pierwszej stronie:

Biegi mam 3, nie 4 (i każdy mogę ustawić z krokiem 1pp). Do tego jest tryb "poza domem" 20%. I prócz tego, że można ustawić biegi można ustawić korektę zmniejszającą do połowy. Czyli jak ustawimy pierwszy bieg na 40% i korektę zarówno nawiewu jak i wywiewu maksymalną, to obydwa wentylatory będą chodziły na 20% (a przy biegu ustawionym na 100% powieje 50%).

W moim 302 jest identycznie.

• 2 months później...
Cześć. Panowie jakieś zamienniki do filtrów do 302 istnieja? Cena za oryginalny M5 trochę zaczyna dokuczać.

Dołóż prefiltr G4 cięty z metra i wymieniaj go co miesiąc (jak dużo kurzy się i pyli w okolicy to jeszcze częściej) i minimum pół roku filtry powinny wytrzymać.

Na szczęście wymiana jest prosta i są to standardowe łożyska. Przynjamniej w modelu 300.

Jakie to dokładnie łożyska? Kupiłbym i czekałyby w szufladzie, bo zgodnie z prawem Murphy'ego padną tuż przed kolacją wigilijną na którą zjedzie się więcej osób.

• 4 months później...

Ponieważ u mnie powietrze ostatnio wygląda tak https://zapodaj.net/plik-EGeDgqYCUh to zacząłem przeglądać co tam nowego w temacie antysmogowym i widzę że Izzi ma nową skrzynkę , wyposażoną w nagrzewnicę https://cennik24.pl/static//attachments/attachment_64ed9030c66127_38161186.pdf

Gdyby ktoś miał i się podzielił jak to działa, to poproszę o info.

Hmm..trochę mnie osadziła inst. obsługi w której piszą, że muszą być proste kanały przed i za skrzynką co daje 2m :(

Edytowane przez Pytajnick