ByQ_ 06.04.2019 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Jestem na etapie instalacji elektrycznej i mam pytanie odnośnie sterowania rekuperatorem. Czy ciągnąć kabel od rekuperatora do np. Salonu gdzie umieszczony będzie sterownik czy raczej nie stosuje się tego i rekuperator nastawia się bardzo rzadko i jest taki sterownik w salonie niepotrzebny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.04.2019 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Czy ciągnąć kabel od rekuperatora do np. Salonu gdzie umieszczony będzie sterownik czy raczej nie stosuje się tego i rekuperator nastawia się bardzo rzadko i jest taki sterownik w salonie niepotrzebny? Możliwość uruchomienia wietrzenia z kuchni może być wygodna (np. jak coś smażysz albo przypalisz) - może to być prosty przycisk (zależnie od rekuperatora). Sam oceń, czy to niezbędne. Poza tym nie widzę potrzeby trzymania sterownika "pod ręką". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ByQ_ 06.04.2019 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Możliwość uruchomienia wietrzenia z kuchni może być wygodna (np. jak coś smażysz albo przypalisz) - może to być prosty przycisk (zależnie od rekuperatora). Sam oceń, czy to niezbędne. Poza tym nie widzę potrzeby trzymania sterownika "pod ręką". Ok, dzięki. Znalazłem info ze warto też pociągnąć kabel do łazienek aby była możliwość zwiększenia mocy rekuperatora aby je przewietrzyc i tutaj mam pytanie jak to najlepiej zrobić. Pociągnąć kabel pod włącznik światła łazienek czy lepiej osobny włącznik w łazience, który uruchamia się kiedy użytkownik będzie tego potrzebować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.04.2019 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Pociągnąć kabel pod włącznik światła łazienek czy lepiej osobny włącznik w łazience, który uruchamia się kiedy użytkownik będzie tego potrzebować? To jest kabel sygnałowy - musi być osobny. W zależności od reku może to być prosty przycisk wietrzenia (taki sam, jak w kuchni - można ich zrobić wiele), może być czujnik wilgoci (jak reku to obsługuje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RedEd 06.04.2019 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Najbezpieczniej położyć peszel, wtedy można kombinować. Pozdrawiam RedEd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 06.04.2019 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 ja mam przez aplikację na telefonie zawsze pod ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.04.2019 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Ja mam w salonie, a w dużej łazience włącznik całość połączona skrętką z elektroniką rekuperatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts