degistivepl 09.04.2019 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 Witam, chciałbym stworzyć fajny - designerski pokój w nowoczesnym stylu. Wyżej układ i miary jak mniej więcej rozmieściłem meble, aczkolwiek jestem otwarty na propozycje (tą pustą przestrzeń chciałbym zachować). Myślałem o kolorach ścian biało - ciemno szary (prawie czarny), ciemny w małej ilości, ale nie wiem jakie dokładnie odcienie żeby farbę kupić. No i potrzebuję mebli, ale zupełnie nie wiem jaka kolorystyka i gdzie ich szukać. Nie wiem także jak rozwiązać sprawę z oświetleniem ponieważ to dość ciemny pokój a nie chcę światła żółtego/ciepłego i chce mocno doświetlony pokój. Ściana od kanapy jest trochę pusta i myślałem, żeby dać tam jakąś foto tapetę (coś z programowaniem, bo tym się zajmuję głównie a chciałbym z tym jakiś akcent) ale może macie jakiś inny pomysł? Za biurkiem chciałbym dodać pasek RGB oraz pianki wygłuszające (ok. 1 metra na ścianie obok biurka, do końca ściany za biurkiem i jakieś 1.5/2 metry na wysokość) co do wzoru pianek i ich kolorów nie ma ograniczeń, bo mogę zamówić jakie chce, tylko nie wiem jaki ten wzór, aczkolwiek myślałem nad płomieniami tylko nie umiem sobie wyobrazić jak by to wyglądało. Kolory pianek myślałem podobne jak pokoju tylko bardziej szare niż białe oraz może jakiś kontrast pomarańcz/zieleń. Reasumując potrzebuję waszej pomocy z wyglądem mebli, oświetleniem, ścianą za kanapą oraz z wyglądem tych pianek i może z rozmieszczeniem lub z czymś innym gdyby ktoś miał lepszy pomysł. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.04.2019 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 (edytowane) Co dla ciebie znaczy słowo desingerski? ubrań, jakiś prywatnych przedmiotów nie trzymasz w pokoju? Ta ława na środku będzie przeszkadzać. Nie lepiej łózko naprzeciw biurka, by można było oglądać filmy leżąc na łóżku? Edytowane 9 Kwietnia 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
degistivepl 09.04.2019 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 Co dla ciebie znaczy słowo desingerski? - Stylowy, modny, niestandardowy. ubrań, jakiś prywatnych przedmiotów nie trzymasz w pokoju? - Trzymam, na przeciwko okna napisałem tam komodę i słupek na ubrania wiszące. A co do przedmiotów po to mi ta pusta przestrzeń. Ta ława na środku będzie przeszkadzać. - Może tak być, ale potrzebna jest. Nie lepiej łózko naprzeciw biurka, by można było oglądać filmy leżąc na łóżku? - Co wtedy z tym co napisałem wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 06.05.2019 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Przy takim układzie mieści się wszystko. Zabudowa okna (które w razie czego można przesłonić roletą) pozwala wykorzystać przestrzeń po obu jego stronach. W wysokich szafkach można pomieścić ubrania, książki, mnóstwo potrzebnych rzeczy. Pod oknem duży blat-biurko. Pod ścianą (szer 2m) narożnik lub łóżko. Vis a vis niego pojemna szafa oraz komoda na bieliznę. Na niej może stanąć tv lub biblioteczka lub lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts