jarojarecki82 10.04.2019 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 Witam Wszystkich, jestem na etapie kończenia stanu surowego, domek będzie energooszczędny i ogrzewany pompą ciepła SOFATH Caliane z bezpośrednim odparowaniem wspomagany rekuperacją (docelowo fotowoltaniką). Zdecydowałem się na 100% podłogówki, mam projekt na dwóch rozdzielaczach, pierwszy na parterze(salon z jadalnią, pokój gościny i mała łazienka-łącznie 10sekcji ) chciałbym i drugi na piętrze( sypialnie dzieci, główna łazienka-łącznie 11 sekcji). Na dole w zasadzie nie muszę mieć sterowania pomieszczeniami, generalnie zależy mi żeby była możliwość obniżenia /podwyższenia temperatury - mogę to zrobić ręcznie, jak to wtedy podłączyć ,żeby nie inwestować w cała tą automatykę, rozdzielacz z pompą i pogodówkę podłąaczyć? jak to w możliwie najprostszy -najtańszy sposób zrobić?. Co do góry to chciałbym aby wszystkie 3 sypialnie jak i łazienka miały swój termostat , żebym miał pewność że zadana temperatura będzie osiągana, no i chciałbym chłodzić latem. Bardzo proszę o poradę jak to najlepiej zaplanować, myślałem żeby to zrobić w oparciu o automatykę salusa, z góry WIELKIE DZIĘKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.04.2019 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 Tyle razy to było klepane, że pewnie mało kto zechce pisać swoje zdanie jeszcze raz. Użyj szukajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts