sirinicesmail-regis 14.04.2019 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2019 Witajcie. Posiadam nowe mieszkanie w bloku w stanie deweloperskim. Chciałbym poprowadzić korytka pomiędzy pokojami np na skrętkę (niestety deweloper o tym nie pomyślał). Najkrótsza droga to po podłodze. W mieszkaniu jest wylewka ok 4cm (czyli na stropie jest styropian, folia i 4-5 cm wylewki).Czy można takie korytko wkuć w wylewkę? Myślałem o korytkach OBO Betterman 30mm szerokie i tylko 10 mm wysokie.Czy zrobienie bruzdy o głębokości 10mm przez środek pokoju w wylewce bardzo ją osłabi? czy jest możliwe, że wylewka pęknie na pół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.04.2019 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2019 Kaloryfery czy ogrzewanie podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sirinicesmail-regis 15.04.2019 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2019 Kaloryfer. Niestety puszczenie "po ścianie" wiązałoby się z ominięciem w jakiś sposób łązienki albo drzwi wejściowych. Ewentualnie myślałem, żeby nie robić bruzdy przez środek tylko po obrzeżach pokoju ale wtedy ewewntualna wymiana przewodu już będzie trudniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.04.2019 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2019 Z zasady przewody prowadzi się po ścianach i sufitach w określonych strefach.Jak jednak bardzo Ci zależy, to wylewka powinna wytrzymać. Chociaż przy standardzie deweloperskim różnie to może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesio1712 15.04.2019 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2019 W deweloperce spotkałem się z takimi korytami z kablami. Tylko było to robione w warstwie izolacji, żeby grubość szlichty na tym nie ucierpiała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 15.04.2019 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2019 pod wylewką mogą być rurki od kaloryferów i instalacja elektryczna. Uważaj jak będziesz podkuwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesio1712 15.04.2019 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2019 Dla pewności zapytaj się dewelopera czy dysponuje fotografiami instalacji podposadzkowych. Ja takie zawsze robiłem, nawet dla własnej wygody przy ewentualnych usterkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts