Gg1s5 14.04.2019 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2019 Witam, w tygodniu bede montowal kominek bez plaszcza wodnego, instalacje, rury mam przygotowane na wklad z płaszczem wodnym, jednak zdecydowałem sie na wklad bez płaszcza... Wodoczne na zdjeciu rury kanalizacyjne beda zabudowane, moje pytanie brzmi: czy ta odnoge rury idąca w gore moge zaslepic tylko taka gumowa zaslepka czy musze to zrobic jakos inaczej/lepiej zeby jakies gazy mi jej nie wybily bo po zabudowaniu kominka nie bede mial juz tam dostepu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 14.04.2019 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2019 do tego są odpowiednie korki do kupienia w każdym sklepie hydraulicznym za pi razy oko 5zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.04.2019 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2019 Zwykła zaślepka z PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gg1s5 14.04.2019 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2019 A czym sie rozni ta gumowa od tej z pcv ? Ktora bedzie lepsza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.04.2019 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2019 Gumowa jest cała z gumy i stosowana również tam gdzie nie ma kielicha w którym jest uszczelka (gumowa) dla korka z PCV. U Ciebie jest kielich, jest uszczelka więc nie ma większej różnicy jaki korek zastosujesz. Z tego tytułu, że korki z PCV stosuje się również ze względu na "atak" gryzoni być może znajdzie się amator na gumę? zastosuj z PCW jest materiałem tak jak pozostała część instalacji. Sprawdź tylko czy jest cała uszczelka w kielichu, korek PCV posmaruj np płynem do naczyń i wciśnij zamykając tą odnogę. Korek gumowy może Ci się przydać do innych celów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts