mariuszmati 14.04.2019 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2019 WitamCzy ma ktoś pomysł, jak odkleić starą, zapleśniałą taśmę uszczelniającą wannę w kontakcie ze ścianą ? Taśma jest już trochę stara (ok 10 lat) i ledwie to schodzi. Wanna jest emaliowana, więc nie chcę jej zniszczyć szpachelką. Może jest jakaś chemia, która rozpuści klej / samą taśmę nie uszkadzając wanny ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geman 19.05.2019 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 Nie znam się na tym zbytnio. Ciekawe co inni tutaj doradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 19.05.2019 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 Emali scyzorykiem łatwo nie uszkodzisz. Wycinasz delikatnie nożykiem, resztki zeskrobujesz kawałkiem debowego lub bukowego drewienka, bardzo dobra jest deszczułka z mozaiki parkietowej. Czyste odtłuszczasz acetonem lub czyścikiem do piany Soudal PALNE ! WENTYLACJA!! Układasz nowy silikon metodą którą lubisz. Nie znam sposobów chemicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.05.2019 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 W dzisiejszych czasach nie potraficie umieścić zdjęcia tylko pocicie się w opisach:bash: - jeśli coś ma 10 lat i jest taśmą - to system uszczelniania styków wanny z ceramiką/ ścianą się tak zmienia , że nawet sam zastanawiam się jak takie coś może wyglądać? Zamieść fotkę i wszystko będzie jasne może wystarczy podgrzać suszarką i szarpnąć - sama wyjdzie? Ostatnio przykleiłem wannę akrylową do ceramiki klejem do spojlerów samochodowych, a wykończyłem Sikaflex 295, aby było ładne białe myślę , że połączenie przeżyje wannę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts