maciej1234 14.04.2019 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) Dzień Dobry wszystkim Forumowiczom! Zwracam się do Was z ogromną prośbą o pomoc w przemyśleniu rozkładu mieszkania. Zależy nam na kilku zmianach. Chcemy całkowicie pozbyć się ściany między pomieszczeniem 2 a 3 (czyli stworzyć większy salon z aneksem kuchennym), tego jesteśmy pewni. Zależałoby nam na powierzchni do przechowywania rzeczy gospodarstwa domowego, (odkurzacz, mop, detergenty, deska do prasowania itp). W związku z tym zastanawiamy się nad stworzeniem oddzielnego pomieszczenia gospodarczego - czy w tym mieszkaniu to jest w ogóle możliwe i miało by sens? Jeśli nie osobne pomieszczenie gospodarcze, to może warto przesunąć ścianę od mniejszej łazienki (pomieszczenie nr 7). Zabrałoby to trochę salonu, ale zyskalibyśmy więcej miejsca do przechowywania. Myśleliśmy o przesunięciu ok 60/70cm w kierunku okna. Co o tym myślicie? A może w ogóle zorganizować to inaczej? W skrócie zależy nam na dwóch sypialniach, łazience i wc, salonie z aneksem kuchennym, oraz miejscu (oddzielnym pomieszczeniu, bądź też dedykowanej powierzchni) na przechowywanie rzeczy gospodarczych. Z zaznaczeniem, że chcemy zachować jak najwięcej powierzchni z salonu z aneksem kuchennym. Będę wdzięczny za wszelkie rady, pomysły i sugestie:) Załączam aktualny plan projektu mieszkania. Serdecznie pozdrawiam! Maciek Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez maciej1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.04.2019 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2019 za mały rysunek, nic nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej1234 14.04.2019 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2019 Poprawiłem.Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 15.04.2019 03:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2019 (edytowane) Hej Gdyby to były moje cztery kąty to ja bym poszła w tym kierunku. Wersja nr 1 -Wiem, że garderoba trochę daleko od sypialni, ale za to kącik wypoczynkowy taki odizolowany od głównego wejścia.Garderoba się przyda- np. w szafie w sypialni ubrania na teraz, a np. zimowe w garderobie. Inna opcja to-wersja nr 2 - zmniejszenie (zwężenie tej garderoby), wyrzucenie szafy z napisem mop, przesuniecie ściany tam gdzie jest kanapa ku górze rysunku, celem zwiększenia części wypoczynkowej.W wersji nr 2 zamiast dwóch foteli może być druga sofa nierozkładana. Na dobrą sprawę na pomieszczenie gospodarcze w mieszkaniu, w której nie trzyma się pralki a np. drabinę, środki czystości, mopa itp. to wystarczy 1, 5 metra kwadratowego. Na rysunkach nie zachowałam proporcji, chodziło mi tylko o przedstawienie pomysłu. Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez Sylw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 06.05.2019 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 To co się rzuca w oczy w tym projekcie, to stosunkowo mała kuchnia (mała ilość blatu), czy taka ilość miejsca wystarczy Państwa rodzinie by swobodnie kucharzyć? Może lepiej zabudowę kuchenną zbudować. Stworzenie dodatkowego miejsca gospodarczego sugerujemy oprzeć o drugi pomysł Sylw. Zabiera mniej salonu i oddziela przestrzeń przedpokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.05.2019 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 lepiej wstawić duże szafy gospodarcze niż wydzielać pomieszczenie, które generuje stracone metry na komunikację. na dodatek zmieniłabym wejście do WC aby nie wychodziło na salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts