winnergetic premium 15.04.2019 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2019 Dzien dobry szanowni Panstwo, w 2017 roku byla na na naszym domu zamontowana fasada okienna w systemie MB SR50HI Alu. skladajaca sie ze stalych przeszklen i dwoch drzwi, od tamtej pory pekla juz druga szyba. Gdy pekla pierwsza szyba : 187,8x67,8 Low E ESG 6/16/Optifloat TM Clear 6mm ESG 16/44.2 Low E u=0.6 to przedstawiciel firmy u ktorej bylo zlozone zamowienie , nam powiedzal ze ta firma ( ich podwykonawcza firma ) ktora to montowala , nam tego raczej nie wymieni. Podkreslam ze dom jest w trakcie budowy i nikt w nim nie mieszka. Pekniecie wychodzilo spod uszczelki i domierzalo do srodka szyby . Po okolo 3 miesiacach , wielu telefonach i naciskach szyba zostala wymieniona , bez podania powodu jak do tego doszlo i dlaczego tak sie stalo. Ostatnio zauwazylismy ze pojawilo sie pekniecie na kolejnej szybie, duzo wiekszej . 97,8x 237,8 Wczesniej tego na 100 % nie bylo , poniewaz po tamtym zdarzeniu sprawdzalismy bardzo dokladnie czy i inne szyby nie maja czegos niewporzadku. Pekniecie jest podobne , wychodzi spod uszczelki jak poprzednim razem i zmierza do centrum szyby. tym razem uslyszelismy od zleceniobiorcy (Premium partner Oknoplastu ze Skawiny) ze szyby nie podlegaja gwarancji i ze raczej nie zostana wymienione. Czy mial ktos z Panstwa podobne doswiadczenia? Prosze o rade jak z nimi postepowac. Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.04.2019 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2019 a nie opada czasem nadproże wywołując nacisk na ramę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_wro 16.04.2019 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2019 Poziomice 2.5 metra w dłoń i sprawdzić czy ramy nie są powyginane. U mnie banany się zrobiły ale szyby o dziwo jeszcze nie pękły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka Bobek 16.04.2019 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2019 Ale to przecież aluminim, takie ramy też sie mogą pokrzywić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 16.04.2019 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2019 Ale to przecież aluminim, takie ramy też sie mogą pokrzywić? Każdy element pracuje ramy aluminiowe również. Ba nawet szyby się uginają. Tu możliwe że za mocno jest dociśnięta listwa ta zewnętrzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka Bobek 16.04.2019 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2019 Kurczę, jestem żywotnie zainteresowana tematem bo za niecały miesiąc montują u mnie podobną konstrukcję tyle, że z trójkątnym wykończeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_wro 17.04.2019 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 U mnie wszystkie szyby na oknach 2,4 ugięte razem z rama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 17.04.2019 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 Rama aluminiowa bardziej niż drewno czy plastik rozszerza się i kurczy od temperatury. W tym wypadku może te okna instalowano w zimie przy mrozie a teraz się zrobiło ciepło i rama się wydłużyła a mur nie i zrobił się z ramy "banan". Aby takie banany nie powstawały stosuje się punkty stale mocowania i przesuwne...... wtedy konstrukcja moze pracować. Ale to pękniecie nie wynika z pracy termicznej elementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winnergetic premium 24.04.2019 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Witam moi drodzy , dziekuje za zainteresowanie sie moim tematem cala konstrukcja jest mocowana poza murem , czyli nie ma mowy ze nie ma miejsca do rozciagania ramy,nic neopada . Szyby sa w sumie 4 (2+2) . peka jakis dziwnym przypadkem znow wewnetrzna i w tem sam sposob. Wczoraj bylem u Firmy ktora otrzymala zlecenie aby o sobie przpomniec, powiedziano mi ze to bedzie wymienione na ich koszt. Kiedy dokladnie jeszcze nie wiedza .Powiedzialem ze to jest raczej feler w szybach , poniewaz mam podobne i wieksze stale przeszklenia w stolarce okienej plastowej i jakos nie pekaja .( Rama Oknoplast Winergetic pasiw premium ) . Zapewniano mnie ze sie to jeszcze nigdy wczesniej nie stalo . Powiedzialem ze jak peknie kolejna bede zodal wymiany calej reszty szyb i ze powinni lepiej wybierac swoich biznes partnerow aby nie psuc sobie imienia na rynku . Na koniec poinformowano mnie o konczacej sie Gwarancji co uwazam za jakis zart , przeciez szyba to nie jest cos co sie zuzywa , eksploatuje . Czy sie myle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts