lukwie 16.04.2019 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2019 Witajcie, zakupiłem dom na rynku wtórnym i zastałem tam tak działającą pompę obiegowa. Przez miesiąc działała na 2 biegu a dziś w nocy strasznie "buczała" po czym na koniec się całkowicie wyłączyła. Proba uruchomienia przez włączenie wyłączenie z prądu nic - zadziałał dopiero start z biegu 3 a potem przełączenie na 2 Poniżej link do filmiku jakie to dźwięki przy tym wydaje. Czy da się z tym coś zrobić czy tylko zakup nowej? Jeżeli potrzeba więcej szczegółów piszcie, uzupełnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 18.04.2019 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 (edytowane) Pompa do wymiany......przecież to jakiś dźwięk kosiarki tak jakby łopatki coś ocierały lub też łożyska ślizgowe są już luźne i wirnik ociera o korpus.Jak się ma zdolności manualne to można by pokusić się o rozkręcenie i kontrolę co jest grane gdyż film wodny w normalnych warunkach dodatkowo likwiduje luzy. Tu jest możliwe że w instalacji krąży jakieś małe bagienko dlatego kontrola jest wskazana ale na 95% wymiana pompy. Edytowane 19 Kwietnia 2019 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukwie 07.08.2019 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 Dzięki, wracam do tematu na co ją wymienić, czy taką jak była czy np GRUNDFOS ALPHA1L lub Wilo-Yonos PICO? (te modele widziałem jako polecane w innych wątkach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 07.08.2019 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 Jeśli kupisz jakąś elektroniczną taką, która pobiera mniej prądu, to będą pewne oszczędności. Przed wymianą wyczyść filtr siatkowy, a jeśli go niema, to wstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukwie 07.08.2019 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 to obecna pompa - pomoże ktoś dobrać nową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts