Yoo 17.04.2019 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 Witam. Szukam sposobu na otwieranie furtki w ogrodku po naciśnięciu guzika znajdującego się na furtce, bądź w jej pobliżu.Nie mam do niej żadnego wideodomofonu, to różni mój temat od całej reszty na forum. Jest to zwykła furtka kupiona w Castoramie. Mam doprowadzony kabel 230V. Potrzebują zrobić to jako zabezpieczenie przed dziećmi, normalnie furtka na noc jest zamykana na zamek. Rozumiem że muszę kupić zamek z elektrozaczepem pasującym do furtki i co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 17.04.2019 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 Dalej to ... elektroda https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3574004.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoo 17.04.2019 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 Pytam tutaj, bo może ktoś przerabiać już tą furtkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.04.2019 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 Otwarcie elektrozaczepu to zwyczajne podanie mu napięcia. Najczęściej 12v - zależy od jodelu. Więc jak elektrozaczep z pamięcią (czyli elektrozaczep jest otwarty po podaniu napięcia do czasu otwarcia furtki, nawet jak nie jest już podawane napięcie) to sprawa całkim banalna - pstryczek i zasilacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts