aaandziaaa96 23.04.2019 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Moja sprawa przedstawia się następująco: - Siostra mojego brata posiada działkę rolną, która ma 1h i chciałaby mi wyznaczyć na niej fragment pod budowę domu Co powinnam w tej sytuacji zrobić? Czy lepiej jest ją podzielić, przekształcić i ją później przepisać? Czy może niech ona zacznie budowę i mi przepisze z fundamentami? Jak to jest z kredytem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 23.04.2019 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Co przewiduje w tym miejscu mpzp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaandziaaa96 23.04.2019 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Nie ma mpzp. Była ciocia w gminie i mówili, ze nie powinno być problemu z pozwoleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaandziaaa96 23.04.2019 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Miało być siostra taty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 23.04.2019 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Moment przepisania działki na Ciebie nie ma większego znaczenia. Oczywiście poza faktem, że nastąpić to powinno po podziale działki (chyba, że przepisana ma być całość). Pod kątem kredytu warto byłoby, aby powierzchnia działki była niższa niż 3000m2 (nie każdy bank kredytuje działki o takiej powierzchni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts