sol2510 23.04.2019 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Nietypowo pytam, bo o mieszkanie, choć to forum budowniczych domów Ale nieraz już mi pomogli forumowicze:) Chcę zamontować klimatyzację w mieszkaniu 53m2, o rozkładzie południe (1 pokój) /północ (2 pokoje i kuchnia). Latem z pokoju południowego, który nagrzewa się do 33 stopni hajcuje na resztę mieszkania. Chciałabym schłodzić wszystkie pokoje, domyślam się, że nawiew zainstalowany w pokoju tym południowym nie wystarczy, by schłodzić resztę mieszkania. Umawiam się na"wizje lokalne" od firm montujących klimę i chciałabym od Was usłyszeć, czy sa jakieś ściemy, które instalatorzy wciskają klientom? Nie wiem zupełnie jak działają systemy klimatyzacyjne i obawiam się wciśnięcia kitu laikowi, którym jestem. Np co w sytuacji, gdy nie można zamontować jednostki zewnętrznej, bo nie mam balkonu i mieszkam na 3 piętrze? Bo to zasygnalizowała jedna firma. Dzięki z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 23.04.2019 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Mam taką jedną kawalerkę na wynajem i dałem do spółdzielni wniosek o zamontowanie klimy na elewacji i dostałem zgodę , klimę daj w przedpokoju i zimno dołem poleci na wszystkie pokoje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.04.2019 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Np co w sytuacji, gdy nie można zamontować jednostki zewnętrznej, bo nie mam balkonu i mieszkam na 3 piętrze? Bo to zasygnalizowała jedna firma. Poszukaj innej firmy. Są takie, co potrafią zainstalować jednostkę wewnętrzną z okna (obok albo pod). Zacznij jednak od zgody SM/WM. Problemem może być odprowadzenie skroplin, jak nie pozwolą lać na zewnątrz. Jednostkę wewnętrzną należy dawać tam, gdzie ciepło wpada - czyli przy oknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts