lotpaj 24.04.2019 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 W ubiegłym roku na wiosnę posadziłem 9 około jedno metrowych sadzonek i pięknie się przyjęły. Suszki ścięte trzy tygodnie temu. Mamy już prawie maj, a młoda trawa nie wychodzi spod gleby. Mam się martwić, czy jeszcze być może zbyt wcześnie na wegetację?Jak jest u Was? Odbiła Wam już w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.04.2019 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Trawę pampasową trzeba bardzo mocno zabezpieczać przed wilgocią zimą. Jej zimowanie w gruncie udaje się rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 25.04.2019 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Ja to wiem. Pytanie mam takie, czy u innych jej posiadaczy już odbiła, czy może jeszcze za wcześnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.04.2019 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 na facebookowej grupie traw ozdobnych pokazywali kiełki z początku kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 26.04.2019 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Dzięki za info. U mnie też coś się zaczyna dziać, ale również są to pojedyncze trawki. No nic, trzeba czekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 08.04.2020 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 Znowu mam problem z Pampasami.Dzisiaj wziąłem się za cięcie i zauważyłem, że młoda trawa zaczęła już wyrastać. Jeżeli przytnę im teraz stożki wzrostu, to te trawy będą mi normalnie rosnąć, czy też lepiej w ogóle nie przycinać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.04.2020 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 będa normalnie rosnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 08.04.2020 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 Uff.. dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 18.05.2021 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Dobra, chyba moja cierpliwość się wyczerpała. Trawa pięknie zakwitła w ubiegłym roku, a w tym, przez mrozy, znowu muszę ją wykopać.Jako, że muszę mieć te trawę w ogrodzie posadzoną na 3 stanowiskach, kupię nową, ale zamierzam zainstalować maty grzewcze w podłożu. Tzn.. pomysł jest taki, żeby wyprowadzić z każdego stanowiska kable prądowe, które zimą, podczas większych mrozów, mógłbym podłączyć do przedłużacza i ogrzać korzenie, żeby nie przemarzły. Pytanie tylko takie, jaką matę zastosować i na jakiej głębokości ją umieścić? Czy pod korzeniami, czy raczej owinąć wokół dużej donicy plastikowej z wyciętym dnem, bo tak teraz mam te trawy posadzone. Co myślicie o takim pomyśle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts