Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam potrzebuje pilna pomoc , mieszkam w Uk i buduje dom w Polsce , Tata zajmuje się budowa , robie ogrzewanie i wiele osób sugerowało mi żebym robił tylko podłogówkę która jest później bardzo ekonomiczna . Ale szpec którego tata wynająć wymyślił sobie ze sama nie da rady i mi zaczął „wpierdalac grzejniki „ Bardzo proszę o opinie , bo rozmawiałem z kilkoma osobami , mecenas który mi poleca podłogówkę podał 500m dom w którym płaci nizsErachuni bo ma sama podłogówkę gdzie w 300m Biurze podlogowka i grzejniki i brak kurchoni gotowania końcówki. Rachunki są niemal dwa razy wyższe . Bardzo proszę o opinie zanim mu pozwolę robić tam samowolkę
https://forum.murator.pl/topic/246872-sama-podlogowka-czy-podlogowka-grzejniki/

Proponuje wykonać solidny projekt obciążenia cieplnego domu a następnie zaprojektować odpowiednią/wybraną instalację grzewczą.

Rachunki za ogrzewanie domu są uzależnione od jego izolacyjności.

Osobiście polecam ogrzewanie podłogowe w 100% - nieoceniony komfort cieplny, estetyka, zminimalizowane zjawisko konwekcji ciepłego powietrza a tym samym roznoszenia kurzu po całym pomieszczeniu, instalacja praktycznie bezawaryjna która żywotnością dorównuje żywotności samego domu.

https://forum.murator.pl/topic/246872-sama-podlogowka-czy-podlogowka-grzejniki/#findComment-7678304