silos 27.04.2019 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Dzień Dobry Chciałem nad Geberitem wstawić szkło ozdobne z fototapetą tak aby ją od spodu podświetlić także LED w profilu i dalej ułożyć płytkę. Moje pytanie dotyczy tego na co coś takiego się montuje do ściany z tynkiem mineralnym (szkło ma grubość 4mm) ? Czy to jest jakiś silikon i jaką grubość ma takie mocowanie ?Grubość jest mi potrzeba do tego aby wiedział ile mam się odsunąć na dole profilem LED i płytką (+4mm samego szkła). Dziękuję za wszelką odpowiedź. M.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 28.04.2019 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2019 (edytowane) Małe lustra i szkło ozdobne w łazienkach przyklejałem na zwykły silikon łazienkowy, duże (np w słowni) na soudal mirror.Jak robisz czymś niededykowanym do luster, warto zrobić próbę, czy nie przybije od spodu. Edytowane 28 Kwietnia 2019 przez Pytajnick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 28.04.2019 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2019 Może przebić po długim czasie, dlatego warto używać tylko dedykowane środki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silos 28.04.2019 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2019 Dzień Dobry i dziękuję za odpowiedź.Wynika z tego, że szukać trzeba odpowiedniego silikonu montażowego do szkła ozdobnego, który jednocześnie złapie do tynku mineralnego (nie gips).Pytanie tylko jaka będzie warstwa montażowa tego silikonu o dociśnięciu ? Czy będzie to z 2 - 3 mm warstwa ?Dziękuję.M.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts