rena56 30.04.2019 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 jak ogrzewac w zimowo-jesiennych miesiącach żeby nie zbankrutować? Ja wydałem 6 i wydaje mi się ze to bardzo slabo. Kupilem dosc tani eko i trochę się meczylem. Jak przyoszczedzic zima na ogrzewaniu chociaż tysiączek? Macie swoje triki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 30.04.2019 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 jak ogrzewac w zimowo-jesiennych miesiącach żeby nie zbankrutować? Ja wydałem 6 i wydaje mi się ze to bardzo slabo. Kupilem dosc tani eko i trochę się meczylem. Jak przyoszczedzic zima na ogrzewaniu chociaż tysiączek? Macie swoje triki? Najpierw podstaw dane domu tu http://www.cieplowlasciwie.pl/start i wklej link do strony z wynikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 02.05.2019 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 nauczyciele strajkowali ledwie 3 tygodnie a tu już zapomnieli ludzie jak po polsku pisać... najlepszy trik to przestać ogrzewać Słuszna uwaga dot. sposobu na zaoszczędzenie na ogrzewaniu... Ale czasem warto przeczytać taki post by nabrać dobrego humoru na resztę dnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 02.05.2019 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 Jest takie prawo zachowania energii . Jeżeli z domu ucieka jakaś ilość energii to trzeba taką ilość dostarczyć .Są dwa triki .Albo tańsza energia,albo mniejsza ucieczka energii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 02.05.2019 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 Jest takie prawo zachowania energii . Jeżeli z domu ucieka jakaś ilość energii to trzeba taką ilość dostarczyć . Są dwa triki . Albo tańsza energia,albo mniejsza ucieczka energii. Wydaje mi sie ze pytającemu nie o takie triki chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 02.05.2019 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 Wydaje się że sens pytania założyciela wątku brzmi: jak nic nie robiąc zaoszczędzić kasę? Odpowiedź jest prosta: Nie grzać zimą, nie chłodzic latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 02.05.2019 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 Wydaje mi sie ze pytającemu nie o takie triki chodziło. To inna branża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.05.2019 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 jak ogrzewac w zimowo-jesiennych miesiącach żeby nie zbankrutować? Przywieźć z tartaku trociny - wykonać maszynę i robić domowym sposobem brykiet:stirthepot: - jesienią będzie zapas, że wystarczy pewnie do wiosny. Wszystko zależy ile tego się wykona, ale patrząc na filmy na YouTube nie wymaga to jakiś specjalnych maszyn czy zdolności Zaoszczędzisz na opale więcej niż tysiąc zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 02.05.2019 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 jak ogrzewac w zimowo-jesiennych miesiącach żeby nie zbankrutować? Ja wydałem 6 i wydaje mi się ze to bardzo slabo. Kupilem dosc tani eko i trochę się meczylem. Jak przyoszczedzic zima na ogrzewaniu chociaż tysiączek? Macie swoje triki? Nic nie napisałeś/aś o parametrach domu. Ja wczoraj kupiłem wycieczkę za 5 i czy to tanio czy drogo??? bo sam już nie wiem;). Najlepiej to nie grzać i się wynieść z tego domu bo koszty Cię zjedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 04.05.2019 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2019 No cóż... Jakie forum takie i pytania . Rownia pochyla... Po co wchodzisz na to forum jak Tobie nie pasuje. Idz do elektrody, tam zostaniesz zbanowany po pierwszym poscie. Jezeli jednak chcesz przekazywac swoje przemyslenia idz do forumbudowlanego, tam nie banują wcale. Zaprzyjaznisz sie z TB, on tam króluje, bedziesz wypisywał co zechcesz. Pokazesz swoją wyzszosc i ogrom wiedzy, a bedziejsz miał komu. Tam pojawiają sie jeszcze głupsze pytania niz tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 05.05.2019 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2019 Wydałeś 6 tys- tyle by wynikało z opisu. I do tego dość tani ekogroszek- tu już niewiele wynika, po ile płaciłeś.Tricki: 1)naucz się palić w kotle. Trzeba tak dobrać czas podawania i przerwę, by utrzymywać mini kopczyk na retorcie. Do tego ogień odpowiedniego koloru i wielkości- będzie dużo lepiej2) dobierz moc ekogroszku do zapotrzebowania. Jak masz za duży kocioł to możesz się ratować tylko słabym ekogroszkiem albo dołożeniem bufora albo wymianą kotła na mniejszy3) czy masz ocieplony dom, w szczególności dach/ sufit? Albo czy to pierwszy rok w nowym budynku? A może jedno i drugie? - to by wiele tłumaczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 20.05.2019 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2019 Witam, Przede wszystkim polecam zastanowić się nad dociepleniem domu. Termomodernizacja jest najbardziej opłacalnym rozwiązaniem, pozwalającym na znaczne obniżenie rocznych kosztów ogrzewania. Warto się także zastanowić nad wyborem najbardziej korzystnego i nowoczesnego rozwiązania ogrzewania, jak pompa ciała. Takie rozwiązanie cechuje się bezobsługową pracą, co znacznie poprawia komfort obsługi. Wybierając instalację grzewczą zasilaną węglem, należy liczyć się z dodatkową pracą eksploatacyjną polegającą na dostarczaniu paliwa do kotła. Należy wziąć również pod uwagę czyszczenie kotła z popiołu oraz czyszczenie samej kotłowni, co jest uciążliwe w sezonie grzewczym. Wracając do samego paliwa nigdy, nie mamy pewności, czy zakupiony przez nas węgiel ma odpowiednią kaloryczność oraz musimy przeznaczyć oddzielne pomieszczenie do przechowywania opału. Należy wspomnieć, że wybór źródła ciepła jest inwestycją na długie lata. Mimo teoretycznie niższych kosztów eksploatacyjnych w porównaniu do kotłów stałopalnych, inwestor musi liczyć się z dodatkową pracą. Zachęcam do odwiedzenia strony internetowej, na której znajdują się wszystkie informacje techniczne o pompach ciepła marki Junkers-Bosch:http://www.junkers.pl/produkty/Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant Junkers-Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts