Yorey 01.05.2019 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2019 Mędrcy, od jakichś dwóch lat używam kompostownika, do którego wrzucam trawę po koszeniu, czasem jakieś chwasty, sporadycznie resztki jedzenia i skorupki jajek - jako, że pojemnik już pełny postanowiłem go opróżnić. Jakieś było moje zdziwienie - zamiast brunatnej, sypkiej substancji mam zdecydowanie więcej uschniętej na popiół (ale w źdźbłach) trawy. Ki czort? Gdzie popełniłem błąd? I czy to się może jeszcze jakoś skompostować, czy nic już z tego nie będzie? Dodam, że kompostownik zrobiłem sam, z desek pozostałych po budowie, jest dość przewiewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.05.2019 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2019 za dużo trawy. Prawdopodobnie też za sucho - podlewałeś pryzmę? Brak wspomagania mikroorganizmów (np. trochę saletry wapniowej) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 01.05.2019 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2019 Dzięki serdeczne! Uważasz, że można to jeszcze jakoś uratować, czy zakopać w głębokim dole i zapomnieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts