ngreen 03.05.2019 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 (edytowane) Nie wiem czy w dobrym dziale piszę, mam nadzieję że tak. Mam kopertową konstrukcję dachu. Dach w najwyższym punkcie ma około 1,7m wysokości. Spad na poziomie około 25%. W czerwcu będę miał aplikowaną piankę, pod dolny wiązar (25 cm pianki). Zastanawiam się w jaki sposób zabezpieczyc to od góry. Płytami OSB? Tylko problemem są te wszystkie łączenia, których jest naprawdę bardzo dużo (zaznaczyłem na czerwono). Jest tego tyle, że dokładne wykonanie sufitu z wykorzystaniem płyt OSB będzie karkołomnym zadaniem. Będzie to powierzchnia nieużytkowa, chociaż będę miał wyłaz sufitowy, aby wyjść czasami aby sprawdzić czy wszystko jest ok. W zasadzie płyty OSB mógłbym położyć jedynie w środkowej części sufitu, a boki zrobić - no właśnie z czego? Aby piana mogła się do tego od góry dobrze przyczepić? Edytowane 3 Maja 2019 przez ngreen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts