kulibob 03.05.2019 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 W zeszłym roku przy zakupie 20 topoli kupiłem jeden krzak aronii ale liście mi się nie zgadzają. Wyrosło coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.05.2019 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 jarzebina 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 03.05.2019 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Czuje się zgwałcony Tego nawet się nieda zjeść Trudno zobaczymy co powie sprzedawca z alegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.05.2019 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 a jarzebiaczek to co? a jarzębina do mięs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 04.05.2019 04:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2019 Alkoholu nie pije. A pozatykam od dzieciaka słyszałem że jarzębina trująca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.05.2019 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2019 (edytowane) Ktoś ci bzdur naopowiadał. Owszem, dzika jarzębina zawiera kwas parasorbowy, na który niektórzy ludzie źle reagują (ale się nie zatrują!). Ale on znika po przemrożeniu, wysuszeniu lub obróbce cieplnej. Na surowo tego się nie spożywa.Są odmiany sadownicze np. "Moravica" ("Edulis"), które prawie kwasu parasorbowego nie zawierają.Jarzębiny często krzyżowano z innymi drzewami owocowymi i tak powstała jarzęboaronia, jarzębogrusza, jarzebogłóg. Edytowane 4 Maja 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 07.05.2019 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Zostawię tą jarzębinę tylko przesadzę gdzie indziej. A jak dostanę sra....po tym to się zbanuj Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ollencja 07.05.2019 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Jarzębina stylowo dosmacza marmoladę z jabłek. Gruszek nie robiłam, ale prognozuję, że też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.