tomasznowak29 03.05.2019 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Witam. Niedługo dekarz zamontuje mi kominki wentylacyjne na dachu. Jakimi rurami najlepiej przeprowadzić to połączenie od kominka do kratek wentylacyjnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 05.05.2021 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2021 (edytowane) Poprosze o odpowiedź.Jakimi rurami fachowo połączyć na strychu murowany szyb okapu z kuchni (z pustaków wentylacyjnych) z kominkiem wentylacyjnym?Jest tego ze 2m i niezbyt w lini prostej.Użyć rury elastycznej ocieplonej i opaskami ścisnąć?Bardzo tam może wykraplać się woda? Edytowane 5 Maja 2021 przez Tolo74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 05.05.2021 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2021 Ocieplona rura spiro powinna wystarczyć.Na wypadek skraplania się wody, można zamontować odskraplacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 06.05.2021 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2021 dzięki.Czy montować w pionie jakieś ustrojstwo blokujące nadmierny wyciąg w przypadku pracy wentylacji mechanicznej budynku?Nie chciałbym żeby cały czas darło na zewnątrz ciepłe powietrze z kuchni jak w kuchni nikogo nie ma.Ktoś gdzieś tutaj takie coś opisywał przez ścianę, ja mam komin wentylacyjny z okapu kuchennego w pionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts