xyzo 05.05.2019 01:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2019 (edytowane) Witajcie ponownie :] Przyszedł czas na dokładne rozmieszczenie elementów kuchennych a także zagospodarowania salonu i jadalni. Prośba o podpowiedź jak dobrze to rozplanować. Zacząłem bawić się w programach do aranżacji ale jakoś średnio mi to idzie :/ Na planie zaznaczyłem poglądowo niebieskimi prostokątami docelowe miejsce kuchni a kolorem zielonym salon. W kuchni z podstawowych sprzętów to: lodówka, zlew, zmywarka, mikrofala i piekarnik w zabudowie. Wiem, że są pewne zasady ergonomii w rozplanowaniu powyższych sprzętów ale też proszę o ewentualne sugestie z doświadczenia:] Jak już się uporam ze swoją wizją to wrzucę z prośba o ocenę, tymczasem proszę o porady ;] Edytowane 5 Maja 2019 przez xyzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xyzo 07.05.2019 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Jak pisałem wrzucam moje wypociny co do układu mebli w kuchni. Proszę dajcie znać co waszym zdaniem jest do poprawy, co będzie nieergonomiczne itp. Układ jest taki: lodówka, wąska szafka z półeczkami (rozdzielenie lodówki i piekarnika), komin w zabudowie piekarnik i mikrofalówka, zmywarka, zlewozmywak (myślę o narożnym ale w programie nie miałem modelu), blat, kuchenka, blat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.05.2019 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 05.06.2019 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2019 Proponowany układ szafek zawiera aż dwie narożne (+ jedna wisząca), które są niefunkcjonalne. Dodatkowo narożny zlew i niewielka powierzchnia blatu sprawiają, że kuchnia nie będzie wymarzonym miejscem do gotowania. Dlaczego stół stoi przy blacie, co w takim razie powstanie w miejscu jadalni z załączonego projektu? Czym jest słupek pomiędzy lodówką, a wysoką szafka AGD?, czy to cargo? Lepiej chyba myśleć w kierunku układu liniowego lub kuchni z wyspą. Projekt Elfir jest znacznie bardziej ergonomiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafiRuX 13.06.2019 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Jaśniejsze czy ciemniejsze zaaranżowanie wnętrz? Wizualizacje jakie rzuciły mi się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts