Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mało wydajne ogrzewanie podłogowe.

Gravis92

Recommended Posts

Kaizen, widziałem wiele grzejników, zarówno kilku jak i kilkunastoletnich, ale takie coś widzę po raz pierwszy. A te grzejniki niespecjalnie wyglądają na stare. Zawsze można montować higieniczne.

Ile z nich oglądałeś od dołu? Setki takich kaloryferów było wymienianych - i każdy widoczny od spodu wyglądał podobnie.

To w zamontowanym kaloryferze trudno odkurzyć i nie widać tego.

Odkurzałeś kiedykolwiek od dołu kaloryfer tego typu zamontowany przy podłodze? Jak to robiłeś?

Kaloryfery miały co najmniej 14 lat, bo wtedy kupiłem mieszkanie w tym bloku. Znaczy pewnie mniejszość, bo w tym czasie mi przerdzewiały dwa z trzech. Z góry też mnie sąsiad zalał. "Oszczędziła" spółdzielnia.

Edytowane przez Kaizen

Ile z nich oglądałeś od dołu? Setki takich kaloryferów było wymienianych - i każdy widoczny od spodu wyglądał podobnie.

To w zamontowanym kaloryferze trudno odkurzyć i nie widać tego.

Odkurzałeś kiedykolwiek od dołu kaloryfer tego typu zamontowany przy podłodze? Jak to robiłeś?

Kaloryfery miały co najmniej 14 lat, bo wtedy kupiłem mieszkanie w tym bloku. Znaczy pewnie mniejszość, bo w tym czasie mi przerdzewiały dwa z trzech. Z góry też mnie sąsiad zalał. "Oszczędziła" spółdzielnia.

Przez rok kalendarzowy uzbiera się spokojnie 1400 szt. grzejników. Od spodu oglądałem może połowę z tego. Sam osobiście mieszkam w starym budownictwie, więc mam żeberkowe. Jeśli chodzi o odkurzanie jest to możliwe, bo grzejnik jest 15 cm od podłogi. Inna sprawa, że nikt tego nie robi, sam pewnie też bym tego nie robił.