przemeks19 06.05.2019 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Witam Zacząłem budowę na działce. W zeszłym roku złożyłem wniosek o przyłącze. Znajomy mi podpowiedział żebym nie zgłaszał na dom tylko na budynek gospodarczy do 35 m na zgłoszenie. I tak zrobiłem. Wszystko po ty by nie wejść w taryfę c tylko g. Ta dużo tańsza. Panowie z ze założyli mi tydzień temu skrzynkę i teraz muszę znaleźć elektryka który mi to podbije. Dowiedziałem się ostatnio że PGE się wycwanilo i teraz mimo że mam zgłoszenie ma budynek gospodarczy to i tak ci wepchaja taryfę c.. Wiecie coś na ten temat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.05.2019 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Dowiedziałem się ostatnio że PGE się wycwanilo i teraz mimo że mam zgłoszenie ma budynek gospodarczy to i tak ci wepchaja taryfę c.. Wiecie coś na ten temat?? Wnioskuj o G. Gadać potrafią różne rzeczy - nie słyszałem, żeby komuś odmówili na piśmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 06.05.2019 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Wnioskuj o G. Gadać potrafią różne rzeczy - nie słyszałem, żeby komuś odmówili na piśmie. Tak mówisz? Powodzenia np. z Energą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.05.2019 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 (edytowane) Tak mówisz? Powodzenia np. z Energą. Znasz PISEMNĄ odpowiedź odmowną? Mi w PGE gadali, że się nie da. A jak zawnioskowałem, to zmienili mi taryfę na G po "kontroli" gdzie widzieli, że budują się ściany parteru i stoi przyczepa kempingowa ekipy (w eboku napisałem, że do przyczepy chcę G bo na formularzu nie ma miejsca na żadne uzasadnienie). Ale jak ktoś wierzy na słowo i sam wnioskuje o C, to przepłaca. Dyskutowaliśmy już o tym w odpowiednim wątku Edytowane 6 Maja 2019 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 07.05.2019 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Znasz PISEMNĄ odpowiedź odmowną? Mi w PGE gadali, że się nie da. A jak zawnioskowałem, to zmienili mi taryfę na G po "kontroli" gdzie widzieli, że budują się ściany parteru i stoi przyczepa kempingowa ekipy (w eboku napisałem, że do przyczepy chcę G bo na formularzu nie ma miejsca na żadne uzasadnienie). Ale jak ktoś wierzy na słowo i sam wnioskuje o C, to przepłaca. Dyskutowaliśmy już o tym w odpowiednim wątku Ja z Energą tago nie przeskoczyłem - nie i nie. Dopiero stan deweloperski pozwolił zmienić taryfę na G. Jasno i wyraźnie dali do zrozumienia, że oni są alfą i omegą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 07.05.2019 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Dowiedziałem się ostatnio że PGE się wycwanilo i teraz mimo że mam zgłoszenie ma budynek gospodarczy to i tak ci wepchaja taryfę c.. Wiecie coś na ten temat?? W PGE Pruszków nie robią żadnych problemów, ale nie możesz się tym do końca sugerować, bo z opinii różnych ludzi wiem, że różne rejony tej samej firmy (PGE) mają różne praktyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemeks19 09.05.2019 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 Ogólnie nie będę stawiał tego budynku gospodarczego.... Chce postawić erbeta...Elektryk mi radzil zrobić w ten sposób żebym zgłosił w starostwie gospodarczy na zgłoszenie do 35 m. Potem złożył wniosek na przyłącze na ten gospodarczy, mówił że nie muszę to stawiać tylko erbeta postawił. Że papiery mam jakby się czepiali. Jest jeszcze jeden motyw. Ma działce mam wykopane fundamenty pod dom już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.05.2019 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 Ja z Energą tago nie przeskoczyłem - nie i nie. Dopiero stan deweloperski pozwolił zmienić taryfę na G. Jasno i wyraźnie dali do zrozumienia, że oni są alfą i omegą. Co pisemnie odpowiedzieli na formalny wniosek? Że dają do zrozumienia to wiem. Żeby odrzucali wnioski o G dla docelowego przyłącza choćby do namiotu czy przyczepy kempigowej nie czytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 09.05.2019 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 Co pisemnie odpowiedzieli na formalny wniosek? Że dają do zrozumienia to wiem. Żeby odrzucali wnioski o G dla docelowego przyłącza choćby do namiotu czy przyczepy kempigowej nie czytałem. Na piśmie nic nie dostałem. Nie chciało mi się z nimi boksować, budowa ruszała i potrzebowałem energetycznej niezależności. Przystałem na C nie chcąc pożyczek prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts