ziom890 06.05.2019 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Witam! Panowie stoję teraz przed problemem postawienia komina: Komin 6 m K Systemowy fi 180 system kominowy BKG sytuacja jest taka iż będzie on na zewnątrz budynku przy garażu którego wysokość wynosi 2m. Na zewnątrz mam ulaną stopę 1x1x1m porządnie ze zbrojoną na niej muszę postawić powyższy komin i teraz pytanie jak go dobrze ze zbroić i zabezpieczyć żeby się trzymał na tej stopie wystając sobie te 4m ponad dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziom890 12.05.2019 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 nikt nie ma pomysłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertJG 14.05.2019 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Szanowny kolego, z chęcią pomogę ale niezbyt rozumiem co masz na myśli pisząc "jak go dobrze ze zbroić i zabezpieczyć żeby się trzymał na tej stopie wystając sobie te 4m ponad dach".Może jakieś rozwinięcie ? Co tzn "zabezpieczyć" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 14.05.2019 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Zabezpieczyć przed "obaleniem" na skutek działań np. wiatru.Niestety nie wiem co to jest komin systemu BKG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziom890 29.05.2019 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 Dokładnie chodziło o zabezpieczenie przed obaleniem, złamaniem na skutek wiatru ale już jest patent w trakcie budowy. Komin zostanie skrócony do 5m na rogach pustaka po całej długości komina pociągnąłem 4 kątowniki 40x40x0,2m które jutro zespawam płaskownikami co 1m, natomiast dodatkowo od dołu obmurujedodatkowo 1,5m pustakiem. Po temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.05.2019 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 Zrób jeszcze porządny fundament chyba że komin jest "gdzieś" po drodze kotwiony do czegoś stałego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 29.05.2019 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 Każdy komin kiedy się złamie, wolnostojący w szczególności. Widziałem kominy fabryczne złamane jak zapałki, zależy to tylko o porywów wiaterku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 30.05.2019 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Znam przypadek gdzie komin systemowy wychodzi w dolnym rogu dachu... i do góry ma jeszcze 3 metry . Został "usztywniony" kątownikami zespolonymi płaskownikiem ...i dołożono 2 odciągi z linki stalowej . Funkcjonuje od ponad 10 lat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts