chirac 09.05.2019 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 witam dom stoi już 6 lat z porothermu. Od kiedy pomalowałem ściany, pojawiła się pozioma rysa na ścianie szczytowej. nie wiem czy się powiększa. trudno sobie przypomnieć jaka była kiedyś. Z drugiej strony domu jest podobna ale mało widoczna. pustaki są takie same w tych miejscach tzn. rysy nie są spowodowane zróżnicowanym materiałem. jaka może być przyczyna tego ? załączam zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.05.2019 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 Jak są wzmocnione szczyty -konstrukcyjnie? Rdzenie , wieniec czy nic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chirac 09.05.2019 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 (edytowane) chyba nic ale nie jestem pewny, po czym to poznać ? wieniec jest ale po bokach ale nie na ścianach szczytowych Edytowane 9 Maja 2019 przez chirac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.05.2019 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 Ze zdjęć z budowy będzie widać - przed tynkami. Jak nie ma nic to szczyt zapracował od wiatru lub od jakiś ruchów dachu i pękł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chirac 09.05.2019 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 (edytowane) pewnie nic nie ma . i co dalej ? zostawić to ? coś się może stać ? dodam, że z tej strony mocno wieje. jedna wewnętrzna działowa na poddaszu też ma taką rysę, tylko niżej. Edytowane 9 Maja 2019 przez chirac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.05.2019 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 To jest pod stropem? Tak patrze jeszcze raz na fotkę...... jakoś sie zasugerowałem ze to poddasze, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chirac 09.05.2019 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 poddasze, dach dwuspadowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.05.2019 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 NIe wiem jakie masz duże te szczyty , jak wysokie itd.... jeżeli nie sa wzmocnione i pękają to warto chyba je jakoś zabezpieczyć, ale trzeba znać budynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chirac 09.05.2019 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 tak to wyglądało 6 lat temu, rysa jest przy lewym oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.05.2019 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 Ten wieniec leży tylko na pustakach? Nie jest związany z wieńcem ściany kolankowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chirac 09.05.2019 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 (edytowane) nie ma wieńca ściany szczytowej, tam chyba jest tylko styropian. Edytowane 9 Maja 2019 przez chirac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.05.2019 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 A jak wygląda stężenie wiatrowe dachu? Miedzy drzwiami jest ściana jaka z czego, związana z tą zewnątrzną jak tak czym.................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.05.2019 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 nie ma wieńca ściany szczytowej, tam chyba jest tylko styropian. Ups. Czy do ścian szczytowych masz związane jakieś prostopadłe ściany murowane? Jak tak, to stoją na ścianie nośnej parteru, czy strop pod nimi nie jest podparty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chirac 09.05.2019 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 nie wiem, czy jest w ogóle stężenie wiatrowe dachu. dach jest deskowany plus dachówka cementowa. wewnątrz wszystkie działowe z porothermu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chirac 09.05.2019 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 (edytowane) ściany szczytowe stykają się ze ścianą działową, która dzieli dwa pokoje (pomiędzy oknami) ściany działowe stoją na stropie lanym ale nie na ścianie nośnej.w projekcie nie ma wieńca ścian szczytowych. Edytowane 9 Maja 2019 przez chirac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chirac 09.05.2019 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 To co z tym robic ? Zostawic czy cos kombinowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts