marynarzz90 09.05.2019 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 Witam, Jestem na etapie SSO i mam kilka pytań, mianowicie chciałbym namiastkę domu inteligentnego ale nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Zamówiłem już okna z kontaktronami, drzwi także z kontaktronem oraz bramę z napędem metro(wiśniowski). Planuję po montażu okien zamówić także rolety zewnętrzne( polecacie jakieś , myslałem o roletach z silnikami somfy) ale nie wiem czy będę resztę w stanie podpiąc pod Tahome. Napiszę może jakie funkcję miałby on spełniać, mianowicie:-chciałbym alarm do którego podepnę wszystkie kontaktrony-rolety zewnętrzne-brama wjazdowa-brama garażowa*-monitoring ( 4 kamery, polecacie jakiś ?)-oświetlenie zewnętrzne-w przyszłości może automatyczne podlewanie oogrodu Jaki system byście mogli mi polecić, żebym mógł to wszystko podpiąć w jedno i mieć możliwość sterowania z aplikacji ? Z góry dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam,Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.05.2019 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 Alarm - weź profesjonalny sprzęt z montażem, gwarancja i patrolem interwencyjnym.Monitoring - też IMO nie ma sensu rzeźbić tego w ID. Reszta - https://www.youtube.com/user/szmalu/videos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Ha 22.05.2019 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Alarm Satel, sterowanie domem i ogrodem Grenton. Mam tak u siebie w domu od 3 lat, żadnych problemów, teraz wykańczam aparthotel na 19 apartamentów i też wybrałem Grentona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts