Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podciągnięcie uziomu do skrzynki

Recommended Posts

A nie jest dokończony? Też masz jakiś problem z instalacja? Na pewno nie proponuję Twojego rozwiązania, dlaczego ano dlatego że pomija właśnie ochronę przepięciową GSU i połączenia wyrównawcze.

Ale nie proponujesz nic w zamian. Mogłeś napisać, że proponujesz zainstalować w punkcie wyprowadzenia bednarki GSU lub w innym (bliżej rozdzielnicy), gdzie można by było podłączyć przewody od innych urządzeń celem wyrównania potencjałów. Dodatkowo mogłeś zaproponować inny przekrój przewodu (grubszy) no bo i tak dalej.

Może boisz się, że ktoś zakwestionuje Twoją wiedzę na podstawie porad. Ja się nie boję i przyjmuję wszelką krytykę. Powoduje to, że się uczę i inni mogą się przy okazji nauczyć, a może i zrozumieć dlaczego tak a nie inaczej.

Ale nie proponujesz nic w zamian. Mogłeś napisać, że proponujesz zainstalować w punkcie wyprowadzenia bednarki GSU lub w innym (bliżej rozdzielnicy), gdzie można by było podłączyć przewody od innych urządzeń celem wyrównania potencjałów. Dodatkowo mogłeś zaproponować inny przekrój przewodu (grubszy) no bo i tak dalej.

Może boisz się, że ktoś zakwestionuje Twoją wiedzę na podstawie porad. Ja się nie boję i przyjmuję wszelką krytykę. Powoduje to, że się uczę i inni mogą się przy okazji nauczyć, a może i zrozumieć dlaczego tak a nie inaczej.

Nie proponuję a jednak coś da się wyczytać wystarczy czytać ze zrozumieniem. Od nauczania są szkoły, kursy itp. sugestia jakaś tam była. Poza tym mój post nie był odpowiedzią na pytanie autora wątku a reakcją na inny wpis taki sam jak Twój też wnoszący tyle co mój. Myślisz że da się tak coś sprowokować;-) boję się szczególnie Ciebie;-) Ja wiedzy na forum raczej nie zdobywam są zdecydowanie lepsze jej źródła.