Pentlik 11.05.2019 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Witam.Zaznaczam na wstępie, że jest to mój pierwszy post na forum i chciałbym zaczerpnąć waszych opinii. Jestem kompletnym laikiem co do budowy domu ale już dwa razy poprawiłem wykonawcę odnośnie budowy domu bo coś tam wyczytałem w internecie.Mianowicie stoję przed dylematem wyboru nadproży. Wykonawca twierdzi, że będzie wylewał nadproża na budowie, ale w projekcie mam nadproża prefabrykowane typu L. Ale czytałem gdzieś, że jeżeli nie ocieplę L od spodu to mogą mi przemarzać. Czy to jest w ogóle prawda? Czy wylewając nadproża na budowie nie będą przemarzaćJakie są Wasze opinie co do wyboru nadproży.?Z góry dziękuję za fachowe odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.05.2019 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 I to beton i to beton. Wylewane są lepsze.Ocieplenie od dołu ... a gdzie będzie ocieplenie ścian i montaż okien / drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 11.05.2019 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Ja mam prefabrykowane z BK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 11.05.2019 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 a gdzie będzie ocieplenie ścian i montaż okien / drzwi? Rozrysuj sobie. Jak zlicujesz okna z murem - to masz mostek ocieplony ze 2-3cm (tyle, ile wyjedziesz styro na ramę). Okna w warstie ocieplenia - tuzin czapek pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.05.2019 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Co ja mam sobie rysować. Nie ja się pytam W projekcie powinno być podane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 11.05.2019 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Co ja mam sobie rysować. Nie ja się pytam To Ty sugerujesz, że ocieplenie rozwiąże problem mostku przez nadproże, więc Tobie tłumaczę, że nie załatwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.05.2019 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 (edytowane) Ja nic nie sugeruję. Pytam się Pentlik jak to ma przewidziane w projekcie. Nic mi nie imputuj Odpowiedź jest uzależniona od przyjętego w projekcie rozwiązania. Wiesz z czego ma ściny? Jakie ocieplenie? Gdzie ma okna? Czy będzie miał nadproża typu L czy wylewane na mokro będzie ten sam problem. Mianowicie stoję przed dylematem wyboru nadproży. Proste ? Edytowane 11 Maja 2019 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts