Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koszt przyłaczenia do skrzynki budowlanej

Recommended Posts

Mam pytanie

Ile płaciliście za podłączenie skrzynki budowlanej + dokumenty z podpisem elektryka (elektryk kolega wziął 1200 zł za podłączenie+spięcie kablów mufą (bo musiał być łączony, wywiercenie w fundamencie i zostawienie osłon doprowadzających do rozdzielni(na później) + bednarka + jego skrzynka budowlana).

Czy to jest ok mi się wydaję trochę dużo.

Ja wykopałem i położyłem kabel od skrzynki od granicy działki do skrzynki bud.)

Pzdr

Jakub

Ja płaciłem 1200zł, w tym było:

1. Podłączenie kabla wychodzącego z fundamentu do skrzynki ZE (przekopanie około 20 metrów , arot, tasma ostrzegawcza), wykonanie uziomu i pomiar: 700zł

2. Podłączenie mojej rozdzielnicy budowlanej w kotłowni: 250zł

3. Podpisanie zgłoszenia gotowości instalacji elektrycznej dla Tauronu: 250zł

Ostatnie dwie pozycje z fakturą ;)

Poproś o kosztorys, zestawienie robocizny i materiału, zobaczymy.

Bo jak do tej pory każdy chce wydawać mało, zarabiać dużo. A później kolega nie jest już kolegą.

Lub podaj ilość godzin pracy kolegi (łącznie z papierami) + materiał zużyty na tę usługę.

Hahaha i co jeszcze? Ciekawe czemu mi żaden pseudo hydraulik nie zrobił kosztorysu na ułożenie kanalizy pod chudziakiem :D 6 godzin roboty dla jedne osoby i dostałem wyceny od 4 "firm/osób" : 1. 1200 zł ; 2 1300 zł; 3. 800 zł 4; 1000 zł. Oczywiście za samą robociznę bez materiału. Oczywiście wziąłem najtańszego.

Chodzi o to , że w dzisiejszych czasach nikt Ci nie będzie robił kosztorysu na podłączenie rozdzielnicy budowlanej bo każda szanująca się firma takie zlecenia to ma gdzieś :) Takie to robią Janusz ze Zdzichem którzy jedyne narzędzia jakie posiadają to zestaw narzędzi elektryka za 299 zł z allegro i szpadel :) Robić kosztorysów nie umieją bo i po co.