jacoby76 14.05.2019 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Mam pytanie Ile płaciliście za podłączenie skrzynki budowlanej + dokumenty z podpisem elektryka (elektryk kolega wziął 1200 zł za podłączenie+spięcie kablów mufą (bo musiał być łączony, wywiercenie w fundamencie i zostawienie osłon doprowadzających do rozdzielni(na później) + bednarka + jego skrzynka budowlana). Czy to jest ok mi się wydaję trochę dużo.Ja wykopałem i położyłem kabel od skrzynki od granicy działki do skrzynki bud.) PzdrJakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 14.05.2019 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Ja płaciłem 1200zł, w tym było: 1. Podłączenie kabla wychodzącego z fundamentu do skrzynki ZE (przekopanie około 20 metrów , arot, tasma ostrzegawcza), wykonanie uziomu i pomiar: 700zł 2. Podłączenie mojej rozdzielnicy budowlanej w kotłowni: 250zł 3. Podpisanie zgłoszenia gotowości instalacji elektrycznej dla Tauronu: 250zł Ostatnie dwie pozycje z fakturą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 14.05.2019 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Poproś o kosztorys, zestawienie robocizny i materiału, zobaczymy.Bo jak do tej pory każdy chce wydawać mało, zarabiać dużo. A później kolega nie jest już kolegą.Lub podaj ilość godzin pracy kolegi (łącznie z papierami) + materiał zużyty na tę usługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 14.05.2019 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Poproś o kosztorys, zestawienie robocizny i materiału, zobaczymy. Bo jak do tej pory każdy chce wydawać mało, zarabiać dużo. A później kolega nie jest już kolegą. Lub podaj ilość godzin pracy kolegi (łącznie z papierami) + materiał zużyty na tę usługę. Hahaha i co jeszcze? Ciekawe czemu mi żaden pseudo hydraulik nie zrobił kosztorysu na ułożenie kanalizy pod chudziakiem 6 godzin roboty dla jedne osoby i dostałem wyceny od 4 "firm/osób" : 1. 1200 zł ; 2 1300 zł; 3. 800 zł 4; 1000 zł. Oczywiście za samą robociznę bez materiału. Oczywiście wziąłem najtańszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 14.05.2019 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Oczywiscie najtańszego i oczywiście będzie Pan zadowolony;-) Co do pierwszego postu to, widziały gały co brały pytać trzeba było przed a nie po No i przekonanie że znajomy zrobi za free. Znacie to pewnie "Polak mądr po szkodzie" i uzupełnienie J. K w pieśni 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 14.05.2019 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Hahaha i co jeszcze? Ciekawe czemu mi żaden pseudo hydraulik nie zrobił kosztorysu na ułożenie kanalizy pod chudziakiem Bo był pseudo hydraulik, dlatego. A fachman zrobił najtaniej i najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 14.05.2019 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Chodzi o to , że w dzisiejszych czasach nikt Ci nie będzie robił kosztorysu na podłączenie rozdzielnicy budowlanej bo każda szanująca się firma takie zlecenia to ma gdzieś Takie to robią Janusz ze Zdzichem którzy jedyne narzędzia jakie posiadają to zestaw narzędzi elektryka za 299 zł z allegro i szpadel Robić kosztorysów nie umieją bo i po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts