Kurier123 19.05.2019 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 Witam, może ktoś z forumowiczów będzie w stanie mi pomóc. Kupiłem działkę z domem do remontu, ale niestety dom jest trochę za mały jak na moje potrzeby dlatego pomyślałem żeby dobudowac pokój i tutaj pojawia się problem. Mam sąsiadów z dwóch stron działki, a tam gdzie bym chciał żeby powstał pokój jest 70 cm do granicy z sąsiadem. Wielkość pokoju jaki by miał powstać to 25m2. Ogólnie rozmawiałem z sąsiadem i nie widzi problemu żeby ten pokój powstał ale żeby nie miał okien. Znam wymiary co do budowy 3m bez okien i 4m z oknem ale może jest jakiś inny sposób? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.05.2019 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 dom musi spełniać aktualne przepisy budowlane. Innych sposobów nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurier123 19.05.2019 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 Rozumiem, ale słyszałem, że jest jakaś możliwość napisania do starostwa/ministra o wyrażenie zgody na taka zabudowę (oczywiście za zgodą sąsiada). Nie znam się na przepisach dlatego chce zaczerpnąć wiedzy u bardziej doświadczonych osób ode mnie. Chciałbym wykorzystać wszystkie drogi zanim uznam, że nic się w tej sprawie nie da zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurier123 19.05.2019 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 Chciałem jeszcze dodać, że działka jest zrobiona z dwóch działek, na działce gdzie stoi dom nie ma szerokości 16m ( czytałem gdzieś, że wtedy można postawić budynek p szerokości nie większej niż 6m i wyższej niż 3m), tylko nie wiem czy można dobudować pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts