Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybór ogrzewania do nowo budowanego domu. Prąd czy Pompa ciepła powietrzna.

puzy

Recommended Posts

Przykłady, podaj dowód, hejtowac moze kazdy. Pomówienia to dla Ciebie rzecz powszednia. udowodnij na konkretnych obliczeniach ze zle licze. Nie udowodnisz, piszę do moderatora o bana. Anomimowo kazdy jest kozak. Przedstawiasz konkretne obliczenia ozc i charakterystyki energetycznej, pokazujesz błedy i jest ok. Czekam

Się ubawiłem. Leci chłopi leć.

:lol2:

Już nie raz tak robiłeś dlatego nie Ciebie banowali. Chociaż to Ty łamałeś jawnie regulamin.

Czy może wrzucasz do magicznej skrzyneczki i nawet nie wiesz, jak ona liczy (a liczy wg aktualnych przepisów) i chociaż tego nie wiesz

Przecież już Ci udowodniono, że nie znasz się na przepisach.:D

Już Ci pisałem , że kupiłem od Ciebie projekt MW jak nie miałeś jeszcze PP i wylądował w koszu. No to jak tak robisz to wszystko wiadomo. :p

:bye:

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Możesz się z nami podzielić tą wiedzą.

Kto tak liczy ten zwrot z kapitału i gdzie taki zwrot można dzisiaj uzyskać?

AmberGold i Finroyal już nie istnieją.

Znasz jakiś nowy biznes Plichty?

Czasami samo pytanie dyskwalifikuje pytającego. Zadaj swoje pytanie komuś adekwatnemu do jego poziomu i Twojego. Nie będę cię za darmo edukował to droga usługa.

Przy PV różnie to bywa. Zwłaszcza, jak ZE rozlicza przepuszczany przez niego prąd wg proporcji zużycia tania/droga, a nie wg proporcji wpuszczania prądu do sieci..

Myślę, że z tym rozliczaniem wg proporcji, to się skończy prędzej, czy później. Już pracownicy ZE mający do czynienia z rozliczaniem proporcjonalnym mają wątpliwości, czy nie uczestniczą przy czymś co można nazwać oszusxwem.

Okazuje się, że gdyby Prosument był rozliczany w okresach wiosna-lato i jesień-zima, a nie jak teraz 01.01.ROK-30.06.ROK i 01.07.ROK-31.12.ROK, to byłby znacznie mniej stratny na proporcji.

Oczywiście dotyczy to tylko tych, którzy mniej produkują, niż konsumują.

Się ubawiłem. Leci chłopi leć.

:lol2:

Już nie raz tak robiłeś dlatego nie Ciebie banowali. Chociaż to Ty łamałeś jawnie regulamin.

:

Takie Twoje dowody, ale baw sie dalej, jawnie łamałem regulamin?, ale to Ty byłes calkiem niedawno na zasłuzonym urlopie. Widac spodobało sie bo chcesz go powtórnie.

Takie Twoje dowody, ale baw sie dalej, jawnie łamałem regulamin?, ale to Ty byłes calkiem niedawno na zasłuzonym urlopie. Widac spodobało sie bo chcesz go powtórnie.

A jak? Zapomniałeś? No cóż.

Tak, byłem za "atak na moderatora". Prawda boli. :lol2:

Straszysz mnie? Chłopie. Kim Ty jesteś? Pisz do moderatorów. Pisz. Zresztą swoje wiem i kumam o co chodzi, ale nie będę psiał, bo coż. Tak samo jak na Liwko pisałeś i donosiłeś. Nic się nie zmieniło. Widać chcesz traktować to forum jako swój folwark. Nie ma tak. Przykro mi. Nie mam zamiaru się z Tobą kopać, a będę pisał to co tu przeczytałem. No o ile moderatorzy tego nie wytną, tak jak wcześniej to co opisał Kaizen. Zresztą mam osobiste doświadczenia z Tobą i to kiepskie. :p

:bye:

Witam PUZY

Miałem przyjemnosc ostatnio robic ozc u ASOLTA. Nakresle ci jak wygladala sprawa u mnie. Zlecilem wykonanie w firmie UNICON z Pabianic bo to moje rejony i niestety ozc poszlo do kosza bo zostalo zle wykonane. Tzn nie zgadzala sie moc jaka musze dobrac pod ogrzewanie domu, a takze zapotrzebowanie cieplne plus cwu. Sprawa sie rypnela gdy skladalem ozc do firm ktore montuja pomy ciepla w celu wyceny pompy ciepla powietrze woda. w 4 przypadkach tzn w 4 firmach do ktorych zlozylem ozc wykonane przez UNICON nie zgadzaly sie zadne liczby... nawet nie wychodzily podobnie dlatego wiem ze ozc zostalo zrobione do dupy. Moc gzrewcza nie odpowiadała zapotrzebowaniu, przyjete zostały temperatury w pomieszczeniach po 17 stopni w innym po 19 i takie tam, poprostu masakra mimo ze chciałem aby wyliczenia zrobic na 22 stopnie. W zwiazku z tym zlecilem ozc do ASOLTA duzo czytalem na forum o tej osobie i teraz nie załuje. wyniki wyszly zblizone do tych w firmach od sprzedazy pomp ciepła wiec jest ok. Na podstawie tych wynikow dobralem pompe ciepla. Mysle ze facet ma pojecie bo wykonal juz mnostwo obliczen dla osob z forum.

Pozdrawiam

brzozas aleś go wycałował . Pan Asolt pewnie dumny :D

Kolejny który ma ze mną problem?, chwalic nie mozna, a tylko ganic. Wtedy jest ok. A najlepiej jak jest duzo hejtu i jest super. Nie wypowiadam sie na Twój temat, nie prosze Ciebie o wypowiedzi na mój. Tak dla przypomnienia spojrzyj na temat wątku.

Przeczytałem temat . Nie widzę nigdzie skrótu OZC i i nazwy użytkownika Asolt , więc nie rozumiem dlaczego masz być reklamowany na prawo i lewo.

Zaczyna mnie to wpieniać. :D

W każdym wątku tylko Asolt i Asolt.

Ok ale dlaczego mam byc ganiony?. Nie wiem dlaczego jak tylko napisze posta to zaraz jest odpowiedz dyzurnych hejterów tego forum. Moze Ty to wytłumaczysz. Chyba ze nie mam sie wypowiadac i wtedy bedzie spokój.

Wiesz jaki jest temat wątku, a zająłes sie mną, po co?

Powiem tak Panowie myślałem że to trochę poważniejsze forum. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi które coś wniosly do tematu. Kilku osobom przydałoby się trochę odpoczac od forum. Następne pytanie jakie mi się nasuwa po co ludzie piszą te same pierdy w każdym temacie jeżeli chodzi o np. Że ten źle liczy a tamten dobiera swoje współczynniki. Większość osób które zakładaja temat przegląda forum a przynajmniej tak mi się wydaje. Nie podam w super zachwyt jeżeli chodzi o grzanie prądem, ale też mi szkoda wydać sporo kasy na pompę z którą nie będę mógł żyć komfortowo. Moim zdaniem osoby które prowadzą forum powinni bardziej ogarnąć gorące tematy takie jak np ogrzewanie pradem. Ludzie i proszę was o większy szacunek do innych ludzi bo to co na czytałem się w tym temacie to włos na głowie staje. Pozdrawiam

Ponieważ spodobało mi się jak brzozas wycałował Cię po dupce :D

Super, mi tez, ale co to ma z tematem wątku?. Dla mnie to rozmywanie wątku, tak ogolnie hejt w czystej postaci. Moze nieco humorystyczny, ale jak napisal wczesniej kol. puzy nic nie majacy wspolnego z tematem wątku.

Super, mi tez, ale co to ma z tematem wątku?. Dla mnie to rozmywanie wątku, tak ogolnie hejt w czystej postaci. Moze nieco humorystyczny, ale jak napisal wczesniej kol. puzy nic nie majacy wspolnego z tematem wątku.

No ale przeczytaj cały wątek i zobacz kto wystartował z personalnymi wycieczkami do kol. Kaizen. Zresztą to już nie pierwszy raz.

Charakterystyki energetyczne wykonuje się nie wg Twojego IMO, jak Twoje przemyslenia staną sie obowiazującym prawem daj znac, nie omieszkam sie do nich zastosowac.

Oczywiście to Ty rozwaliłeś wątek, bo jak zwykle udajesz mędrca. No i okazało się, że nie znasz przepisów.

Do tego Kaizen, ma kable i wie jakie są koszty ogrzewania. Zna się na tym. On chętnie tutaj pomaga. Taka różnica.

PS. Poczytaj co to hejt. Pomyśl też co to opinia o firmie.