G4wain 23.05.2019 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Witajcie, Planuję przenieść wiatę, która zaczyna się przewracać (w tej chwili opiera się o drzewo i tylko dlatego jeszcze się nie przewróciła), w inne miejsce, w obrębie działki. Czy muszę zgłaszać chęć rozbiórki oraz budowy nowej? Czy wystarczy, że będzie sztuka za sztukę na działce?Ten sam problem mam z wędzarnią. Stara z pustaków się sypie, dlatego chciałbym zrobić nową, w innym miejscu. Będę wdzięczny za porady,Darek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 25.05.2019 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2019 Skoro w Art. 29. 1. pkt 2c) budowa wiaty nie wymaga ani zgłoszenia ani pozwolenia, to jej przenoszenie też nie wymaga niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G4wain 26.05.2019 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2019 Skoro w Art. 29. 1. pkt 2c) budowa wiaty nie wymaga ani zgłoszenia ani pozwolenia, to jej przenoszenie też nie wymaga niczego. Dzięki za odpowiedź. W podanym przez Ciebie artykule jest mowa o tym, ze nie jest potrzebne pozwolenie. Natomiast o zgłoszeniu nie ma wzmianki. Czy aby na pewno nie ma konieczności zgłaszania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 26.05.2019 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2019 Dzięki za odpowiedź. W podanym przez Ciebie artykule jest mowa o tym, ze nie jest potrzebne pozwolenie. Natomiast o zgłoszeniu nie ma wzmianki. Czy aby na pewno nie ma konieczności zgłaszania? No to musisz przeczytać cały Art. 30, gdzie jest wymienione na co jest potrzebne zgłoszenie. Taka negatywna logika tych przepisów: Art. 29 mówi co nie wymaga pozwolenia, a art. 30 mówi co wymaga zgłoszenia. Ja to przewertowałem i tak wychodzi. A ponadto ja zgłosiłem wiatę do Wydziału Architektury i dostałem na piśmie, że budowa wiaty nie wymaga zgłoszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G4wain 26.05.2019 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2019 No to musisz przeczytać cały Art. 30, gdzie jest wymienione na co jest potrzebne zgłoszenie. Taka negatywna logika tych przepisów: Art. 29 mówi co nie wymaga pozwolenia, a art. 30 mówi co wymaga zgłoszenia. Ja to przewertowałem i tak wychodzi. A ponadto ja zgłosiłem wiatę do Wydziału Architektury i dostałem na piśmie, że budowa wiaty nie wymaga zgłoszenia. Super. No to jeden problem z głowy:) A czy jesteś w stanie mi doradzić co zrobić z wędzarnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts