v4rn 24.05.2019 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2019 Witam wszystkich serdecznie! Postanowiłem poradzić się na tym forum ze względu na to, że nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie A mianowicie będę cyklinowal parkiet jednakże ze starej kuchni robię sypialnie (kuchnia przeniesiona do salonu). Jest tutaj stary gumolit, który chce wymienić na panele. Wobec czego powstaje moje pytanie. Kłaść panele przed czy po cyklinowaniu? Wiem, że malowanie około 2 tygodni po, ale co z panelami? Czy świeży lakier nie spowoduje jakiś przebarwień na panelach? Może lepiej położyć po cyklinowaniu? Szukałem odpowiedzi, ale jak już to wszędzie są tematy "cyklinowanie czy panele". Z góry dziękuję za odpowiedź! Pozdrawiam Maciej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 24.05.2019 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2019 Panele montuj na koniec wszystkich prac remontowych a więc po cyklinowaniu, malowaniu ścian, lakierowaniu parkietu. Na sam koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 24.05.2019 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2019 Malowanie, cyklinowanie, lakierowanie (a jeszcze lepiej olejowanie), panele, listwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
v4rn 26.05.2019 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2019 Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Tak z czystej ciekawości zapytam. Czy gdyby położyć panele A później cyklinować panele mogłyby si3 zrobić jakieś przebarwienia na nich? (Czysto ciekawskie pytanie, rozumiem że panele na samym końcu). Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts