koko_orinoko 29.05.2019 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 Dzień dobry, z góry przepraszam jeśli nie ten dział. Od kilku dni zauważyłem, że w moim WC po spuszczeniu wody bardzo powoli ona schodzi. Na początku myślałem, że to zwykłe zapchanie toalety - w ruch więc poszły takie narzędzia jak przepychacz sanitarny czy spirala, ale nic nie skutkowało. Zasypywałem też toaletę kretem, zalewałem wrzątkiem - nic - woda jak wolno schodziła tak schodzi. Na spirali nie widać żadnych zanieczyszczeń typu papier toaletowy itp. więc tym bardziej mnie ten problem intryguje. Podejrzewam, czy czasem nie osadził się nigdzie w toalecie żwir z kuwety mojego kota - kocie odchody zawsze wyrzucam do toalety i chcąc nie chcąc zawsze trochę żwiru dostawało się do muszli. Więcej pomysłów nie mam. Prośba teraz do Was - czy macie może jakieś inne podejrzenia? Czy wiecie może czym najlepiej taki ewentualny żwir przegonić?Jak nie znajdę rozwiązania to niestety zostaje mi demontaż muszli i sprawdzenie co w rurze siedzi, a tego wolałbym uniknąć. Z góry dziekuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.05.2019 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 Dom czy mieszkanie?Tylko z muszli problem? Masz obok umywalkę? Jak nalejesz do niej pełno wody i otworzysz odpływ, to spływa szybko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koko_orinoko 29.05.2019 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 Mieszkanie.Woda z umywalki obok schodzi szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.05.2019 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 To zaproś hydraulika ze spółdzielni/wspólnoty. Jak w muszli nie widać, to dalej nie ma się co zapchać przed pionem - a piony to broszka spółdzielni/wspólnoty. Tylko dziwne, że z umywalki szybko spływa (rozumie, że zrobiłeś test z napełnieniem umywalki, a nie tylko lałeś z kranu). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koko_orinoko 29.05.2019 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 Widzisz, jakby był gdzieś zator, to toaleta moim zdaniem by się zapychała i zator by się powiększał podczas wypróżnienia, a tak się nie dzieje. Co do umywalki to tak, zrobiłem test z napełnieniem. Z wodą w prysznicu też tego problemu nie ma, zmywarka też działa bez zastrzeżeń, chyba faktycznie pozostaje mi wezwanie hydraulika ze spółdzielni o ile to nie broszka lokalnego PWiK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koko_orinoko 31.05.2019 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 Dobra, problem rozwiązany! Zdjąłem muszlę i moje przypuszczenia co do żwiru się potwierdziły. Wszystko już jest okej, Kaizen dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts