freedom18 30.05.2019 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Witajcie Dom w którym mieszkam jest wybudowany w taki sposób że dolne pomieszczenie znajdują sie około 1 metr niżej od podwórka. Zdarza się prawie każdego roku że wiosną pojawia się woda w tych pomieszczeniach około 2 cm, Chyba że powódź to jest wtedy 5/15 cm. Mam zamiar coś z tym zrobić. Chciałbym wyłożyć tam wszędzie płytki ale myśle że to nic nie da i woda razem z duża ilością wilgoci będzie się pojawiać. Co myślicie żeby odizolować to np. folią w płynie i dopiero na nią położyć płytki? Albo żywica ? Wiem że musiałbym pomalować też ściany tak do 40cm od wylewki żeby to zdało egzamin. Ile by mnie wyniosło odizolowanie to folią w płynie a ile żywicą na m2 ? I czy zda to egzamin. Dodam że dawanie foli i lanie wylewki nie wchodzi w grę bo tam nisko. z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LDP05 31.05.2019 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 Uszczelnianie od środka nie ma sensu, jedynie dobry drenaż wokół domu, dodatkowo izolacja pionowa ścian (papa, dyperbit, czy coś takiego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 31.05.2019 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 Dana woda podlega ciśnieniu i lać się musi! Tak jak powiedział przedmówca - tylko drenaż wokół czyli odcięcie dopływu wody. Nic innego TRWALE nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freedom18 04.06.2019 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 to co jak pomaluje zywicą wylewkę i ściany to co ? zrobi się takie ciśnienie że woda wypłynie do góry murem i wyleje się przez strop ? co ty gościu piszesz.tam sie tylko pokazuje woda wiec ciśnienia tam dużego niema. Pytam sie tylko czy wytrzyma ta folia w płynie i żywica sie nie oderwie. a co do drenaża to odpada bo mam podwórko wybetonowane. No nie wiem jak u was jest ale u mnie jak poziom wody sie podnosi to wszędzie dookoła. to niby gdzie miałbym tą wode z drenaża puścić do rowu ? jak tam pewnie wyższy poziom niż w gruntcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 04.06.2019 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 Szan Kolego! Woda gupia nie jest i grawitacji nie zrobi wbrew. Pod górę nie popłynie , co najwyżej żywica odspoi się od ściany razem z zaprawą i wycieknie zmniejszając parcie hydrostatyczne wody w ścianie. Może woda zawróci do ściany? Kto to wie? Masz 18 lat, wierzysz w cuda, to eksperymentuj i pochwal się na forum. Udokumentuj fotkami Szukasz rozwiązania po taniości, twój wybór.. Szczerze życzę powodzenia. Powodzenia a nie powodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LDP05 05.06.2019 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2019 to co jak pomaluje zywicą wylewkę i ściany to co ? zrobi się takie ciśnienie że woda wypłynie do góry murem i wyleje się przez strop ? co ty gościu piszesz. tam sie tylko pokazuje woda wiec ciśnienia tam dużego niema. Pytam sie tylko czy wytrzyma ta folia w płynie i żywica sie nie oderwie. a co do drenaża to odpada bo mam podwórko wybetonowane. No nie wiem jak u was jest ale u mnie jak poziom wody sie podnosi to wszędzie dookoła. to niby gdzie miałbym tą wode z drenaża puścić do rowu ? jak tam pewnie wyższy poziom niż w gruntcie. Wodę z drenażu zbierasz w studzience i przepompowujesz. Ciśnienie jakie wytworzy się na tę folę i żywice, spowoduje, że gdzieś pęknie i tak będziesz miał wodę w środku. Woda będzie też stała w ścianach i poprzez podciąganie pojawi się wyżej - powyżej twojej żywicy. Nie rozumiem po co pytasz jak nie jesteś gotowy na odpowiedzi, które nie popierają twojego pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts