kwiatek_83 01.06.2019 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2019 Na wstępie witam serdecznie wszystkich forumowiczów.Stoję przed dokonaniem wyboru zakupu sprzętu do mojego mieszkania.Czego potrzebuję:1) Lodówka wolno-stojąca o wysokości ok 180-203 cm. Najlepiej w kolorze czarnym. Idealnie byłoby, gdyby miała kostkarkę w drzwiach (ale chyba to nie będzie łatwe)2) Zmywarka do zabudowy o szerokości 45 cm. Dużo czytałem, że powinna mieć szufladę na sztućce i metalowe dno, ale na co jeszcze warto zwrócić uwagę? Osobiście przypadły mi do gustu modele firm bosch i siemens. 3) Piekarnik do zabudowy. Zastanawiam się nad opcją z kuchenką mikrofalową, ale czy warto? Przeglądając oferty wszystkie mają podobne funkcji. Czy warto inwestować pirolizę?4) Płyta gazowa - 60cm. jestem na takim etapie remontu, który pozwala mi jeszcze zrezygnować z gazu na rzecz np. indukcji. Co sądzicie o płytach solgaz? Warte swojej ceny? Co do ilości gotowania, to nie jest tego zbyt wiele (mieszkam sam)5) Ostatnim elementem jest pralka, która stanie w łazience. Jedynym ograniczeniem jest model ładowany z boku. Na cały sprzęt nie chcę wydać więcej niż 8-10 tys. Zakupów chciałbym dokonać w sklepie "E"Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i sugestie i propozycje konkretnych modeli.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mendium 04.06.2019 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 Czyli kolejny post z cyklu dobierzcie mi agd tak żebym był zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veritas2309 10.06.2019 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 2) Siemens SR635X01ME bądź jakiś bosch do 1500 pln. Wybierz taką zmywarkę która ma najkrótszy program z suszeniem. 3) Nie warto z kuchenką mikrofalową. Piekarnik Amica z serii X-Type piekarniki produkują w PL w przeciwieństwie do innego swojego sprzętu. Porównaj jakoś wykonania w jakimś sklepie do Elektroluxów bądź Samsunga do wiele droższych modeli a jakością wykonania i masą funkcji nie dorównują Amice.4)płyt solgazu unikaj, poczytaj o awaryjności i problemach. Kup coś Electroluxa wersje CIV to naprawde dobre indukcje np. Electrolux Slim-fit CIV6345) LG F4J7TY2W silnik bezpośrednio na wale, nie jest głośna, funkcja pary.Z lodówką nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafiRuX 13.06.2019 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 1. Samsung oferuje takie modele. I są solidne. Sam jestem posiadaczem 3-letniej lodówki Samsunga w kolorze chromu i nie było żadnych problemów. Moi rodzice z kolei są posiadaczami większej 5-letniej lodówki Samsunga - ta sama sytuacja. Zero problemów. 2. Koszyk na sztućce to must have, niemniej można zawsze to dokupic oddzielnie. Skupiłbym się przede wszystkich na programach. I klasie sprzętu - pobierania wody, energochlonności. U siebie postawiliśmy na Aristona Hotpointa. Troszkę zaryzykowaliśmy bo marka nam nie znana, ale dobre opinie nas zachęciły do zakupy. Przez 2 lata zero problemów jak na razie. 3. Jeżeli chodzi o pralkę - tutaj też odęsle do Samsunga. 3-letni posiadacz modelu pralki z funkcją Eco-bubbel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 13.06.2019 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 1. Samsung oferuje takie modele. I są solidne. Sam jestem posiadaczem 3-letniej lodówki Samsunga w kolorze chromu i nie było żadnych problemów. Moi rodzice z kolei są posiadaczami większej 5-letniej lodówki Samsunga - ta sama sytuacja. Zero problemów. 2. Koszyk na sztućce to must have, niemniej można zawsze to dokupic oddzielnie. Skupiłbym się przede wszystkich na programach. I klasie sprzętu - pobierania wody, energochlonności. U siebie postawiliśmy na Aristona Hotpointa. Troszkę zaryzykowaliśmy bo marka nam nie znana, ale dobre opinie nas zachęciły do zakupy. Przez 2 lata zero problemów jak na razie. 3. Jeżeli chodzi o pralkę - tutaj też odęsle do Samsunga. 3-letni posiadacz modelu pralki z funkcją Eco-bubbel. Co człowiek to opinia. Mi samsunga wszystko się syapło jak nie wiem i nigdy już nie kupie nic tej firmy. Najgorzej niestety właśnie z pralką.. + niszczenie ubrań przez bęben.. Wszystko zalezy też od intensywności używania - to że komuś dany sprzęt służy przez 5 lat bez problemu a inny ma po roku problemy to może być loteria, ale także może mieć wpływ fakt, iż jedna osoba robi pranie raz na tydzien a druga 2 razy dziennie + jedna używa zmiekczaczy do wody inna się tym nie przejmuje etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts