Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Spisek firm naftowych. Dlaczego nie ma samochodów o napędzie wodnym?

Wyobraź sobie, Drogi Czytelniku, że bierzesz wąż ogrodowy, podłączasz do kranu i… tankujesz swój samochód do pełna. Albo takie małe, a sprytne urządzenie, dzięki któremu masz prąd, by tak rzec: z powietrza. W pierwszym wypadku płacisz grosze, a w drugim masz go właściwie za darmo, bo samo urządzenie niedużo kosztuje i działa bezawaryjnie przez długie lata. Jest mnóstwo poważnych osób, specjalistów od petrochemii i tych rezolutnych wihajstrów, którzy mówią, że taka niewypowiedziana frajda mogłaby być udziałem każdego z nas. Ale nie jest. Dlaczego?

całość tutaj

https://wolna-polska.pl/wiadomosci/spisek-firm-naftowych-dlaczego-samochodow-o-napedzie-wodnym-2016-12

GAZ BROWNA I ENERGIA PUNTKU ZEROWEGO

https://projektujawnianiawiedzy.com/inne-posty/gaz-browna-i-energia-puntku-zerowego/

https://forum.murator.pl/topic/247609-spisek-firm-naftowych-samoch%C3%B3d-na-wod%C4%99-i-gaz-browna/

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Może coś dodatkowo o "zimnej fuzji" ? ... niektórzy potrafią przeprowadzić ją w "garażu" :)

Jakiś "fizyk" (także po wielu innych fakultetach w kilku dziedzinach) się wypowie ? :)

W sieci jest trochę materiałów na ten temat.

Choćby tu...

https://www.youtube.com/results?search_query=stanley+meyer+

Ogląda się to fajnie.

W większości jest to 'pozłotka".

Tego co naprawdę istotne to tam nie widać.

d7d

Ty naprawdę coś z tego rozumiesz? To dość "trudne" teksty...

Czy czekasz aż będzie takie autko dostępne za małe pieniądze w salonie?

Adam M.

d7d

Adam M.

NIe wiem jak d7d, ale mi to by wystarczyło, jakbyś takim autkiem zajechał pod mój dom. Lub ktokolwiek inny.

Może coś dodatkowo o "zimnej fuzji" ? ... niektórzy potrafią przeprowadzić ją w "garażu" :)

Jakiś "fizyk" (także po wielu innych fakultetach w kilku dziedzinach) się wypowie ? :)

Znacznie ciekawsza byłaby wypowiedź mistrza patelni!

:lol:

No, na ten temat!

Adam M.

NIe wiem jak d7d, ale mi to by wystarczyło, jakbyś takim autkiem zajechał pod mój dom. Lub ktokolwiek inny.

Przecież wszystko już zostało opisane i pokazane.

Idź do garażu i sobie zmontuj.

Po co czekać aż ktoś podjedzie do Ciebie takim czymś?

Adam M.

d7d

Ty naprawdę coś z tego rozumiesz? To dość "trudne" teksty...

Rozumiem że Ty sam wyprodukowałeś stal, beton, cement i cegły na swój dom.

Drzwi, okna i szkło okienne to tez twoje osobiste dzieł.

Prąd też sam wytwarzasz lub zbudowałeś elektrownię.Paliwo do samochodu tez sam produkujesz lub zbudowałeś CPN.

Praktyczna i pożyteczna porada.

Znacznie ciekawsza byłaby wypowiedź mistrza patelni!

No, na ten temat!

Adam M.

Zdecydowanie :)

... choć jakże mi daleko do tak wybitnych specjalistów (w wielu dziedzinach) jak Ty :rotfl:

No już to widzę jak za prawie darmo sobie brykamy :no: są tacy którzy na wszystkim łapska trzymają i albo wariata z madrzejszego od siebie zrobią albo na jutubie będzie z siebie błazna robił całe życie . szkoda że świat nie jest taki prosty bo pomysły są ale są też albo właśnie tłumione lub co gorsza wyśmiewane.

Adam M.

Na ju tjubie to i płaską ziemie pokazali.......

Wszystko pokazane i opisane, a jak takich aut na drogach nie było, tak nie ma. Żaden, słownie żaden, majsterkowicz w kraju se nie zmontował w garażu, właczając Ciebie? Czy od razu po montażu koncerny naftowe mu bombę zrzucają?

Ludzie, ale wy się dajecia podpuszczać temu d7d,

Przecież on ten temat założył żeby się z Was nabijać.

On bez tego nie może żyć.

Po zamknięciu wszystkich tematow politycznych, jest jak alkocholik bez dostępu do wódy.

Dla jednych wódą sa watki polityczne, dla innych pisanie i kasowanie postów. Ten świat jest pokręcony.

Ludzie, ale wy się dajecia podpuszczać temu d7d,

Przecież on ten temat założył żeby się z Was nabijać.

On bez tego nie może żyć.

Po zamknięciu wszystkich tematow politycznych, jest jak alkocholik bez dostępu do wódy.

Masz odmienne poglądy życiowe i polityczne.

Nie przenoś tego na kolejny temat.

Dlaczego masz trzeci nick na tym Forum ?

Dalej śmiało za ciosem: chemitrails, działa ocośtam i jeszcze te żółwie czy słonie, co to 3mają płaską ziemię na grzbietach

A jako wisienka na torcie płaskoziemców - talon na panienkę i balon aby oblecieć świat dookoła i coś tam udowodnić niczym Phileas Fogg. Choć po równoleżnikach może i wyjdzie, lecz południkowo to czaaarno widzę. Jak słoń walnie qpę na balon, to nic sie nie dowiemy :o

Rozumiem że Ty sam wyprodukowałeś stal, beton, cement i cegły na swój dom.

Drzwi, okna i szkło okienne to tez twoje osobiste dzieł.

Prąd też sam wytwarzasz lub zbudowałeś elektrownię.Paliwo do samochodu tez sam produkujesz lub zbudowałeś CPN.

Jak na razie to Ty z uporem produkujesz głupoty.

Teraz byle posiadacz kawałka panela PV prąd sobie produkuje.

Wielu jeździ na roślinnym... Jak jest tańszy od dizla.

Nawklejałeś tekstów, których nie rozumiesz i narzekasz.

Adam M.

Czekam na efekty z twojego kogeneratora.

W sumie, jak u wielu ten kogenerator działa, to nad czym jeszcze myślisz?

Powielasz dokonania innych czy wymyślisz nowy kogenerator?

Radzisz innym

Zastosuje te rady do siebie.

Przeca każdy posiada kogenerator. Raz na dobę sadza go na porcelanowy telefon, z pluskiem marnujac paliwo spuszczane z wodą, że o metanie nie wspomnę. Tyle dobra sie marnuje...

Ale jak by to wyglądało: w salonie wypasiony OLED 65" z AI podłaczony czarnym kabelkiem 2 x 0,75 do haizla. No szok!!!:jawdrop:

W połowie meczu telewizor gaśnie z braku prądu a smart pilot podpowiada: Brak zasilania. Siądź na kibel! Siądź na kibel. Rolka w szafce po prawej.

Jak na razie to Ty z uporem produkujesz głupoty.

Teraz byle posiadacz kawałka panela PV prąd sobie produkuje.

Wielu jeździ na roślinnym... Jak jest tańszy od dizla.

Nawklejałeś tekstów, których nie rozumiesz i narzekasz.

W czym widzisz głupoty?

To co podlinkowałem na początku tego tematu to informacje na tematy o których Ty piszesz.

To że wielu jeździ na roślinnym oleju nie znaczy że dobrze robi i że jest to zgodne z zasadami użytkowania silnika.

To że "coś" jest tańsze od "czegoś" innego nie zmienie faktów.

Dużo piszesz a mało z tego jest praktycznych efektów.

PS

Musze przyznać, że z zainteresowaniem przeczytałem Twój tekst o dwustuletniej lodowni.

Ciekawy tekst i ciekawa konstrukcja. Gratuluję :yes:

Nie wiem czy dobrze zdiagnozowałeś składniki izolacji termicznej.

To mielona, dobrze wysuszona kora drzewna sklejona klejem stolarskim (kostnym, brązowym, gotowanym zwykle na łaźni wodnej). Podejrzewam, że mieloną korę zanurzano w zawiesinie klejowej i prasowano w formach. Uzyskiwano właśnie takie klocki. Doznań organoleptycznych jestem pewien, bo tego charakterystycznego posmaczku garbników kory i aromatu klejowego zapomnieć się nie da, jak ktoś się z tym raz kiedyś zetknął. W dotyku było po prostu ciepłe.

http://darmowa-energia.eko.org.pl/pliki/cieplo/lodownia.html

Możesz zdradzić gdzie to jest ?

Polecam wszystkim do przeczytania!

Nie moje, wiec - nie.

Dolny ślask

Silnik z zapłonem samoistnym (dizel) urodził się dla oleju roślinnego...

Nie wiedziałeś?

Dlaczego mam wszystkim udostępniać to, co osiągałem długo i z pewnym wysiłkiem finansowym?

Nie wystarczy Ci informacja, ze cuś mam, bo uruchomiłem i działa?

Zrób sobie swoje.

Receptę masz w sieci i nawet ją linkujesz.

Adam M.

Nie moje, wiec - nie.

Dolny ślask

Silnik z zapłonem samoistnym (dizel) urodził się dla oleju roślinnego...

Nie wiedziałeś?

Dlaczego mam wszystkim udostępniać to, co osiągałem długo i z pewnym wysiłkiem finansowym?

Nie wystarczy Ci informacja, ze cuś mam, bo uruchomiłem i działa?

Zrób sobie swoje.

Nie dziel się, nikomu to nie jest potrzebne do szczęścia.

Starczy pól uprawnych na produkcję oleju roślinnego ?

https://pl.wikipedia.org/wiki/Silnik_o_zap%C5%82onie_samoczynnym

Pamiętasz jaki wrzask był jak się pojawił biodiesel?

Paliwem spalanym w silniku wysokoprężnym jest zwykle olej napędowy lub (w przypadku wolnobieżnych silników wielkogabarytowych) mazut. Istotną cechą paliw dla silników wysokoprężnych jest liczba cetanowa, która świadczy o zdolności do samozapłonu.

Ponadto paliwo musi spełniać funkcje smarne w układzie wtrysku paliwa, przez co paliwa alternatywne do silników wysokoprężnych (np. zużyty lub świeży olej roślinny – zob. olej rzepakowy) do nowoczesnych systemów wtrysku nie nadają się, ponieważ istnieje możliwość zatarcia i zablokowania sadzami precyzyjnych otworków wtryskiwaczy.

Ponadto jego liczba cetanowa jest niska co jest istotną wadą (zwiększa się znacznie zwłoka zapłonu i silnik wchodzi w obszar dymienia). Znacznie lepsze są estry olejów roślinnych (tzw. biodiesel). Zużycie tego paliwa jest wyższe o kilka procent, co wynika z mniejszej wartości opałowej niż oleju napędowego.

Warto wspomnieć, że pierwszy silnik wysokoprężny, zbudowany przez Rudolfa Diesla zasilany był olejem arachidowym.

Coś wiesz i coś kombinujesz ale z wiedzą zostałeś na poziomie XIX wieku.